Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΘΑΝΑΤΩΝ


■ Οι αχρείαστοι και πονεμένοι θάνατοι των ασθενών μας


Παρακαλούμε δείτε την δήλωση του φίλου Σόλωνα Αντάρτη /Solon Antartis όπου σχολιάζει την δήλωση της μητέρας του Βασίλη, του άτυχου παιδιού που έχασε τη ζωή του πριν μερικές μέρες στο νοσοκομείο Λεμεσού. Όλες οι εφημερίδες δημοσίευσαν τις δηλώσεις της μητέρας του, Πανδώρας Νικολαΐδου - εκτός από αυτήν:
■ "...βγαλαμε νοκ-αουτ ζωτικα οργανα διοτι αντι να θεραπευσουμε, απλα κτυπουσαμε ανελεητα τα συμπτωματα, τις επιληπτικες κρισεις, με τοξικα βαρβιτουρικα αντι να μελετησουμε τι γινεται στον υπολοιπο πλανητη. Τα μεγαλυτερα αδελφια του μωρου μου, παιδια με ανοιχτες αντενες, με προειδοποιουσαν οτι εξω η επιληψια μειωνεται δραστικα με την χορηγια καναβελαιου, και οτι τα πανακριβα βαρβιτουρικα που μου συνταγογραφουν οι νευρολογοι σκοτωνουν το μωρο μας. Αλλα πως μπορει ενας γονιος χωρις να εχει στηριξη απο τους γιατρους να παρει ετσι αποφαση; Πως να ρισκαρει να μειωσει τα τοξικα βαρβιτουρικα για να χορηγησει ενα αμφιβολου αποτελεσματικοτητας λαδι απο κανναβη; Οταν μαλιστα ο ιδιος ο γιατρος το αποτρεπει; Ετσι φτασαμε να εχουμε καταστρεψει ζωτικα οργανα του μωρου. Απο δω και περα ηταν απλα θεμα χρονου ποτε να αρχισει η αλυσιδωτη αντιδραση."

«Είμαι το άτομο που χειρίζεται την αλληλογραφία του Σωματείου "Φίλοι της Κάνναβης". Έχω κυριολεκτικά διαλυθεί από την είδηση. Καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί θανάτων ανθρώπων οι οποίοι πεθαίνουν αβοήθητοι διότι δεν έχουν πρόσβαση στην κάνναβη παρά το ότι το ζητούν. Έχουμε πνιγεί και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις κραυγές απόνγωσης.

Το κράτος αγνοεί πλήρως όλες τις εκκλήσεις μας στο υψηλότατο του επίπεδο. Στείλαμε επιστολη στον ίδιο το υπουργό ο οποίος παίζει πελλόν. Δεν γνωρίζω την μητέρα και αληθινά τρέμω στην σκέψη ότι είχει ζητήσει την βοήθεια μας και δεν ανταποκριθήκαμε λόγω των εκατοντάδων μηνυμάτων που λαμβάνουμε. Δεν έχω λόγια παρηγοριάς δυστυχώς. Μόνον αβυσσαλέα οργή για εκείνους που ορκίστηκαν Ιπποκρατία να μην βλάφτουν και που αγνοούν τον πόνο των ανθρώπων.

Αφήνουν αβοήθητους τους ανθρώπους να υποφέρουν και τους αρνούνται την πρόσβαση σε πιθανά εργαλεία ανακούφισης και θεραπείας λόγω της αναισθησίας και της άγνοιας τους.

Πιο κάτω η αλήθεια όπως την βιώνουμε ως εθελοντές:
Η Φροντίδα των Ασθενών και το Σωματείο μαςhttp://friendsofcannabis.blogspot.com/2019/01/blog-post_25.html

Στην ζεύξη θα βρειτε και το γράμμα μας προς τον υπουργό. Μας αγνόησε παντελώς.»

* * *

Ολόκληρη η δήλωση της κας Πανδώρας Νικολαΐδου:

Κακα τα ψεματα. Το μωρο μας δεν ειναι στην αγκαλλια των αγγελων. Εσβησε. Δεν υπαρχει. Η κουρασμενη ψυχουλα του εφυγε χτες μετα απο τρεις ανακοπες. Αφησεν μας απλα το ταλαιπωρημενο κορμακι του που θα εναποθεσουμε σημερα μαζι με ενα καρο ενοχές μας, να ξεκουραστει για παντα κατω απο μια μεγαλη βελανιδια στο κοιμητηριο του χωριου μας. Εκει που ξεκουραζεται ο παππους κι η γιαγια του.

Ηρθε στη ζωη ησυχα και εζησε συνεσταλμενα, οπως ολα τα μωρα που μαθαμε να αποκαλουμε «με ειδικες αναγκες» και που τα εχουμε να ζουν στο περιθωριο να μη μας χαλουν την γυαλλιστερη εικονα της ζωης μας. Μωρα που θυμουμαστε μια φορα τον χρονο στο ραδιομαραθωνιο, ριχνουμε ενα δεκαευρο στο κουτι στα φαναρια και μετα συνεχιζουμε να προσποιουμαστε οτι δεν υπαρχουν. Μωρα που αν τυχουν στην ταξη των παιδιων μας, δυσανασχετουμε μη δυσκολεψουν την μαθηση τους. Βρηκαμε την ευκολη λυση, τα ιδρυματα, οπου τα παρκαρουμε καθε πρωι στην καλυτερη περιπτωση. Στην χειροτερη τα αφηνουμε εκει για παντα. Να μη μας δυσκολευουν στη γκλαμουρατη ζωη μας, στα ταξιδια μας, στις εξοδους μας. Η εκπαιδευση τους, απο ελαχιστη ως ανυπαρκτη. Τα υπουργεια μας δεν προλαβαινουν τους αρτιμελεις, ποσο μαλλον τους αλλους. Τα νοσοκομεια μας σκοτωνουν αβερτα ανθρωπους παραγωγικους, που θα μπορουσαν να προσφερουν στην κοινωνια. Σιγα που θα κολωναν στους «προβληματικους».

Σκοτωσαμε ενα αθωο μωρο, οχι γιατι χρειαζοταν καποια εξειδικευμενη αγωγη. Απλα διοτι αποτυχαμε να καμουμε εγκαιρα μιαν απλη αναλυσουλα των 40 ευρω που θα εδειχνε οτι χρειαζεται να του χορηγηθει ενα κοινο φαρμακο των 20 ευρω, η θυροξινη, για να μπορεσει να λειτουργησει ο οργανισμος του.

Οργανισμος του οποιου ταλαιπωρησαμε και βγαλαμε νοκ-αουτ ζωτικα οργανα διοτι αντι να θεραπευσουμε, απλα κτυπουσαμε ανελεητα τα συμπτωματα, τις επιληπτικες κρισεις, με τοξικα βαρβιτουρικα αντι να μελετησουμε τι γινεται στον υπολοιπο πλανητη. Τα μεγαλυτερα αδελφια του μωρου μου, παιδια με ανοιχτες αντενες, με προειδοποιουσαν οτι εξω η επιληψια μειωνεται δραστικα με την χορηγια καναβελαιου, και οτι τα πανακριβα βαρβιτουρικα που μου συνταγογραφουν οι νευρολογοι σκοτωνουν το μωρο μας. Αλλα πως μπορει ενας γονιος χωρις να εχει στηριξη απο τους γιατρους να παρει ετσι αποφαση; Πως να ρισκαρει να μειωσει τα τοξικα βαρβιτουρικα για να χορηγησει ενα αμφιβολου αποτελεσματικοτητας λαδι απο κανναβη; Οταν μαλιστα ο ιδιος ο γιατρος το αποτρεπει; Ετσι φτασαμε να εχουμε καταστρεψει ζωτικα οργανα του μωρου. Απο δω και περα ηταν απλα θεμα χρονου ποτε να αρχισει η αλυσιδωτη αντιδραση.

Συγχωρα με μωρο μου. Εμπιστευτηκα λαθος ανθρωπους. Ισως υπαρχουν και στον τοπο μας σωστοι επαγγελματιες της υγειεας. Απλα δεν τους βρηκα, παρ ολο που ξερεις πολυ καλα ποσο ψαξαμε.

Ας ελπισουμε πως αυτο, που καμαμε τον πονο μας παντιερα, θα βοηθησει αλλους ανθρωπους που βρισκονται σε παρομοια αδιεξοδα, να αμφισβητησουν τους «ειδικους» και να ψαξουν λιγο καλυτερα απο μας.

9 Φεβρουαρίου, 2019
Αρχική δημοσίευση:
https://www.facebook.com/pandora.nicolaidou/posts/1599879846822066

"Ζούμε, πεθαίνουμε, και ο θάνατος δεν δίνει τέλος
Ταξιδεύουμε όλο και βαθύτερα μες τον Εφιάλτη
Σφικτοκρατώντας την ζωή, το παθιασμένο μας άνθος..."
 - Jim Morrison, 1969/70.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~

"We live, we die, and death not ends it
Journey we more into the Nightmare
Cling to life our passioned flower..."
 - Jim Morrison, 1969/70.
https://genius.com/Jim-morrison-an-american-prayer-lyrics
~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου