Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

■ Κάνναβις, Πόνος και η Αγωνία του Θανάτου


■ Είναι γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο πως η Κάνναβις παρέχει τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε συνειδητά για τον θάνατο, και ταυτόχρονα παρέχει ανακούφιση από την αγωνία του θανάτου.




Τα ανυπόφορα μηνύματα που μας φέρνουν ειδήσεις όπως αυτές, δεν μπορούν μας αφήσουν ασυγκίνητους, ή να μείνουν ασχολίαστες:

"Ένα σημείωμα αυτοκτονίας που έγραψε ο κ. Χάντερ αποδείχθηκε κρίσιμο για να απαλλαγεί δραματικά ο Βρετανός συνταξιούχος από τον φόνο. Ένα μπλε σημειωματάριο και στυλό βρέθηκαν στο σπίτι τους με ένα μήνυμα που φαινομενικά αφέθηκε για όσους θα έβρισκαν τα πτώματα του κυρίου Χάντερ και της συζύγου του Λέσλι."
■ Κόρη συζυγοκτόνου: Ο μπαμπάς δεν είναι δολοφόνος-Την ένιωσα εδώ μαζί μου
https://www.sigmalive.com/news/local/1129399/kori-syzygoktonou-o-mpampas-den-einai-dolofonostin-eniosa-edo-mazi-mou-vid

"...ο 75χρονος Βρετανός επέφερε τον θάνατο στην σύζυγο του η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου, επειδή όπως ανέφερε δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει. Όπως ισχυρίσθηκε, η ίδια του ζητούσε να την απαλλάξει από τους φρικτούς πόνους και ο ίδιος αμέσως μετά επιχείρησε να θέσει και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χαπιών, έγινε όμως αντιληπτός εγκαίρως για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πάφου."
■ Φυλάκιση δύο χρόνων στον συζυγοκτόνο της Τρεμιθούσας
https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1360383/epese-i-avlea-gia-ton-sizigoktono-dio-chronia-filakisi-ston-74chrono


Είναι γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο πως η Κάνναβις παρέχει τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε συνειδητά για τον θάνατο, και ταυτόχρονα παρέχει ανακούφιση από την αγωνία του θανάτου. ΣΥΝ το ότι για πάρα πολλά άτομα που υποφέρουν από τους αθεράπευτους πόνους που προκαλούν κάποιες μορφές καρκίνου, η Κάνναβις παρέχει από μικρή ως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανακούφιση από τους πόνους - εκεί όπου τα συνήθη φάρμακα όπως μορφίνη και κωδεΐνη αποτυγχάνουν.

Γιατί λοιπόν συνεχίζουν οι Αρχές να επιβάλλουν στους πάσχοντες ένα καθεστώς παρανομίας, σπρώχνωντας τους ανθρώπους στα άκρα; Σε ακραίες πράξεις που δύσκολα μπορεί να διανοηθεί κάποιος; Ποιοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι για το ότι η σύζυγος υποφέρει με φρικτούς πόνους και παρακαλεί τον σύντροφο της να θέσει τέρμα στη ζωή της - να την απελευθερώσει - και ο σύζυγος με πόνο ψυχής, στην απουσία κάθε άλλης ΝΟΜΙΜΗΣ επιλογής εξωθείται στο απονενοημένο;

Όταν ΥΠΑΡΧΕΙ πιθανή λύση, γιατί να εξωθούνται οι άνθρωποι στην ευθανασία και αυτοκτονία;

Φταίει η πάσχουσα καρκινοπαθής που ζητά λύτρωση από τον πόνο; Φταίει ο άνθρωπος που την αγαπά και θέλει να την βοηθήσει να φύγει, να μην υποφέρει πια; Ή μήπως φταιν οι εξουσιαστές που τους ΑΠΟΣΤΕΡΟΥΝ ελεύθερη πρόσβαση στο βότανο που θα μπορούσε να φέρει ανακούφιση;

Και πως να ΜΗΝ φταιν όλοι αυτοί που μεθυσμένοι με την εξουσία και τον αυταρχισμό έδεσαν τις καριέρες τους, το στάτους και την κοινωνική τους επιτυχία στο άρμα με τα ΨΕΜΜΑΤΑ για την Κάνναβη, την παρανοϊκή προπαγάνδα, και δαιμονοποίηση της απλής αυτής ουσίας; Η Κάνναβις - ένα ΑΒΛΑΒΕΣ και ΑΣΦΑΛΕΣ φυτικό φάρμακο - θα μπορούσε να είχε σώσει μια ζωή, να γλυτώσει την πάσχουσα από φρικτούς πόνους και αγωνία, να την γλυτώσει από το να φύγει άδικα, και να γλυτώσει τον σύντροφο της από τα όσα βασανιστικά χρειάστηκε να βιώσει - και που θα βιώσει, ακόμη, στο υπόλοιπο της ζωής του.





Ψευδο-γιατροί, Υπουργοί, Αστυνομία, ΥΚΑΝ, Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (πρώην "Αντιναρκωτικό Συμβούλιο"), Βουλευτές, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ και Νομική Υπηρεσία, συν κάποιοι διεφθαρμένοι κρατικοί φαρμακοποιοί, λειτουργοί Υπουργείων (ειδικά στα Υπ. Υγείας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης), και πάνω απ' όλα παραζαλισμένοι ΔΙΚΑΣΤΕΣ - όλοι όσοι είναι "μες το κόλπο", είναι ένοχοι πέραν πάσης αμφιβολίας για το ότι μας εξαναγκάζουν να θεραπευόμαστε παράνομα.

Οι ακραίες πράξεις απόγνωσης δεν πρόκειται να εκλείψουν αν δεν διευθετηθεί ΝΟΜΙΜΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση για τους πάσχοντες - ασθενείς και τραυματίες - στις θεραπευτικές επιλογές και τα ωφελήματα που προσφέρει η Κάνναβις.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~

1 σχόλιο:

  1. Σχόλιό μου στο ΦατσοΠροφίλ μου και στον Φ, όπου διάβασα την είδηση
    https://www.facebook.com/Ph.Sparos/posts/pfbid025HRpAxXsy2eZPUc8Mb68YQgtwQghmDUo3LcY4djyaBzzPd7SCWkcbyd7MpHttUvdl

    ΑπάντησηΔιαγραφή