Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Η Κάνναβη σωζει ζωες

Στην Κυπρο τα προπαγανδιστικα  Μ Μ Ε συνεχίζουν να αναπαράγουν παθητικά ειδήσεις του τύπου ‘η αστυνομία εισέβαλε στο τάδε μέρος όπου κατέσχεσε και κατέστρεψε Χ κιλά κάνναβης’, κλπ, χωρίς να καθιστουν το κοινό του ενήμερο για το ότι οι αδαείς και οι άθλιοι καταστρέφουν ένα πολύτιμο φάρμακο, την ώρα που πεθαίνουν άδικα γύρω μας άνθρωποι, συχνά με οδυνηρό τρόπο, από δήθεν 'ανίατες' ασθένειες.

Γενικος μας στοχος ειναι  να γίνει ευρεία ενημέρωση του κόσμου για αυτό το υπέροχο φυτό. 

Kάτι πολύ σημαντικό συμβαίνει με την κάνναβη, που αποσιωπάται πλήρως από τη βιομηχανία της υγείας, και εν πολλοίς από αυτήν των ΜΜΕ: ότι η κάνναβη είναι πολύτιμο φάρμακο. 

Πώς μπορεί να βρίσκεται κάτι διαρκώς υπό έρευνα όταν μέχρι το 1937 στις ίδιες τις ΗΠΑ, πριν παρέμβη η χημική φαρμακο-βιομηχανία για να την απαγορεύσουν, η κάνναβη συνταγραφούνταν επισήμως ως φάρμακο - ιδιότητα γνωστή ως τότε, για χιλιάδες χρόνια, και στις περισσότερες παραδοσιακές κοινωνίες.  Πρόκειται για ένα φυτό με σπάνιες ιαματικές ιδιότητες: είναι αναλγητικό, αντιφλεγμόνωδες, αντισπασμωδικό, αντιβακτηριακό και αντιοξειδωτικό. Θεραπεύει όχι μόνο από τον καρκίνο αλλά και από ένα σωρό άλλες σοβαρές και χρόνιες παθήσεις ή (όταν η ασθένεια είναι πολύ προχωρημένη και ο οργανισμός έχει υποστεί ζημιά από τη χρόνια χρήση χημικών φαρμάκων) τις θέτει υπό έλεγχο και ο ασθενής μπορεί να ζει μια φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή. Οι παθήσεις από τις οποίες θεραπεύει η κάνναβη και ειδικά το λάδι κάνναβης είναι: διαβήτης, καρδιολογικές παθήσεις, AIDS, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλσχάιμερ, γλαύκωμα, έλκος, άσθμα, πάρκινσον, ψωρίαση, κατάθλιψη, τραυματικό στρες, ημικρανίες, σχιζοφρένεια, επιληψία, παχυσαρκία, σοβαρά εγκαύματα, ουλές, αυπνίες, αλλεργίες, ναυτία, ρευματισμοί, χρόνιοι πόνοι, πόνοι εμμηνόπαυσης ή περιόδου στις γυναίκες και πολλά άλλα. Φαίνεται δηλαδή πως αν κάτι ανταποκρίνεται στον ορισμό της ‘πανάκειας’, αυτό είναι η κάνναβη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί, κατά μια ευχάριστη βιολογική σύμπτωση, εμείς οι άνθρωποι (αλλά και όλα τα θηλαστικά) έχουμε ήδη ... την κάνναβη στον οργανισμό μας. Διαθέτουμε δηλαδή αντίστοιχες με αυτές του φυτού ουσίες. Οι πιο γνωστές ουσίες της κάνναβης είναι το THC (δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη ), που έχει τις γνωστές ψυχοδιαδραστικές ιδιότητες, και το CBD (κανναβιδιόλη), αλλά και άλλες εκατοντάδες συναφείς ουσίες, της οικογένειας των φυτοκανναβινοειδών. Οι χημικές αυτές ουσίες έχουν το αντίστοιχό τους και στους ανθρώπους που ονομάζονται ενδογενή κανναβινοειδή, οι οποίες όταν συναντώνται με αυτές τους φυτού ενεργοποιούν τις θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας. 

 Τα νέα δηλαδή είναι πολύ σοβαρά για να συνεχίσει να συγκαλύπτεται το θέμα με τους γνώστους μύθους, που συγχέουν πονηρά την κάνναβη με τα ναρκωτικά - π.χ. ότι η κάνναβη είναι επικίνδυνη (ενώ δεν έχει πεθάνει ποτέ κανείς από αυτήν... όση ποσότητα κι αν έχει πάρει), ότι δημιουργεί εξάρτηση (επισήμως λιγότερο από τον καφέ ....), ότι οδηγεί στα ναρκωτικά (ανεπιβεβαίωτη ανοησία πρώτου μεγέθους...), κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπουμε μια σειρά πολιτειών στις ΗΠΑ να αρχίζει να επιτρέπει τη χρήση της, ενώ κράτη, όπως πρόσφατα η Τσεχία και η Ουρουγουάη, να νομιμοποιούν την κάνναβη (η δεύτερη μάλιστα πλήρως). Ούτε είναι τυχαίο ότι τα mainstream MME αρχίζουν πια να λένε την αλήθεια, έστω και με τα γνωστά ‘ναι, μεν αλλά’.

Στο youtube βρίσκει σήμερα κανείς πολλές προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που απαλλάχτηκαν από την αρρώστειά τους ή τις συνέπειές της στην καθημερινή τους ζωή χάρη στο λάδι της κάνναβης - μαρτυρίες που τις ανακοινώνουν για να βοηθήσουν άλλους ασθενείς. Δεν έχει πλέον την πολυτέλεια κανείς, υπό τις συνθήκες της φυσικής και ψυχικής εξαθλίωσης, στις οποίες έχουν ρίξει μεγάλο μέρος του πληθυσμού οι ‘εκπρόσωποί’ του στην Ελλάδα, να αγνοήσει το δώρο που είναι η κάνναβη για την υγεία των ανθρώπων. Οι άνθρωποι πρέπει να αξιοποιήσουν αυτό το θαυμάσιο φυτό καλλιεργώντας το οι ίδιοι, για να αντιμετωπίσουν με φυσικό τρόπο την αρρώστεια τους, όπως καλλιεργούν ντοματούλες και μελιτζάνες για την υγιεινή διατροφή τους ή για την επιβίωσή τους υπό την οικονομική κρίση. Και στο μεταξύ τα κινήματα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δυο-τρία χρόνια, και οι αυτο-οργανωμένες οικο-κοινότητες, θα πρέπει να θέσουν την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης και της καλλιέργειάς της ελεύθερα από τους πολίτες ως έναν από τους βασικούς τους στόχους. Είτε το πίστευετε είτε όχι, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.  Πηγή

Do you agree that more hemp needs to be planted?

Ever wonder why is not fully legalized yet ? It's because the textile, pharmaceutical and petroleum industries would lose control of their cash cow machines. Our entire world would be more sustainable. Our world would also look, smell and feel better for less money and less harm to our environment.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου