Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Γενοκτονία από άγνοια και απαξίωσηΓενοκτονία από άγνοια και απαξίωση


της Αθηνάς Αντωνιάδου
athina.antoniadou(at)yahoo.com

Ναι, είμαι έξω φρενών για την υποκρισία που βρίσκεται σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας, αλλά πολύ περισσότερο για την θεληματική άρνηση των επαγγελματιών... υγείας να σεβαστούν και να βοηθήσουν με ανθρωπιά και ήθος τον συνάνθρωπο τους.

Δεν υπήρξε ποτέ εποχή που η κοινωνία να ήταν τόσο άρρωστη και τόσο αρρωστημένη από την εποχή που ζούμε σήμερα.

Ο καρκίνος μας περιτριγυρίζει, ο αυτισμός έφτασε σε τρελά ύψη, το Αλτσχάιμερ καθηλώνει οριστικά προσωπικότητες , η επιληψία παίρνει το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών και η κατά πλάκας σκλήρυνση επιτίθεται καθημερινά όλο και σε πιο νεαρό κόσμο... όλα αυτά και πολλά άλλα, είναι μόνο τα σωματικά συμπτώματα μιας διατροφικής δικτατορίας εμπνευσμένης το 1898 στην Βιέννη της Αυστρο-Ουγγρικής αυτοκρατορίας.

Το 1958 χάρη στον Χάνς Φρένζελ, πήρε νόμιμες διαστάσεις στην Ευρώπη... και το 1961 υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ. 

Δεν υπάρχει πιο ευθύς τρόπος να οδηγήσεις γενεές των γενεών σε θάνατο και πόνο. Δεν υπάρχει πιο ευθύς τρόπος να διοικήσεις τον κόσμο, παρά μόνο, έχοντας κάτω από τον έλεγχο σου την διατροφική του ακεραιότητα!

Αυτές οι απαγορεύσεις της φυσικής εξελίξεις μας μέσο αυτού του διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius) ήταν και είναι καταστροφικό για όλη την ανθρωπότητα, και δυστυχώς  αυτό ήταν μόνο η αρχή.

"Τον Ιούνιο του 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για το περιβάλλον και την ανάπτυξη (
UNCED), κυβερνητικές αντιπροσωπείες 178 κρατών μελών του ΟΗΕ, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλων τοπικών αρχών, αντιπροσώπους αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών οργανώσεων 120 χωρών, επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον πλανήτη, συγκεντρώθηκαν για να εξετάσουν  ζητήματα για την ανάπτυξη και το περιβάλλον στον 21ο αιώνα.

Στο συνέδριο αυτό υπογράφηκαν διάφορα Ντοκουμέντα μεταξύ αυτών και αυτό που ονομάζεται
 Agenda 21. 

Τα ΜΜΕ τότε, έδειξαν τεράστιο και πρωτοφανές ενδιαφέρον και ανέδειξαν το συνέδριο του Ρίο ως το πολιτικό γεγονός της χρονιάς, όπου για πρώτη φορά βρήκαν τόση μεγάλη απήχηση θέματα που άπτονται των περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών ζητημάτων. Έκτοτε... σιωπή...

Το ντοκουμέντο για την
 Agenda 21, το οποίο αποτέλεσε την απαρχή για την εφαρμογή της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης ως ολοκληρωμένου εναλλακτικού κοινωνικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού μοντέλου, για τον 21ο αιώνα, υπογράφτηκε από όλους.

Σε κάθε φράση σχεδόν του τεράστιου αυτού κειμένου υπάρχει η λέξη
 'βιώσιμος/η'. Και στ' όνομα αυτής της λέξης, και κάνοντάς την φλάμπουρο, ξεκινάει η σταυροφορία του ΟΗΕ, ακριβώς σαν εκείνη των σταυροφόρων που στο όνομα του Χριστού ξεκλήρισαν ολόκληρους λαούς προκειμένου να επιβάλουν τη δική τους 'αλήθεια' - κάτι σαν το 'ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'."
Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ:

Οι αρχές της Agenda 21 εφαρμόζονται τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, πολλές nonprofit organizations χρηματοδοτούνται από τον ΟΗΕ , από πρεσβείες και διάφορους διεθνείς φορείς για τον σκοπό αυτό.

Μερικοί από τους στόχους σε απλή γλώσσα....
-διεθνής (παγκόσμια)  εναρμόνιση. (Μήπως το πρόσφατο τσουνάμι προσφύγων εντάσσεται  σε αυτό?)
-κατάργηση  της οργανικής γεωργίας.(το είδαμε και αυτό)
-κατάργηση ιδιοκτησίας και ΙΧ (πόλης χωρίς αυτοκίνητα, οι καμπάνιες παντού!)
-εισαγωγή στα μεταλλαγμένα φαγητά και ζώα. (Really?)
-η αφαίρεση των πινακίδων με τα συστατικά από όλα τα προϊόντα .
-περιορισμός όλων των φυσικών θεραπειών.
- αυτό περιλαμβάνει όλα τα συμπληρωματικά διατροφής , βότανα, βιταμίνες, ορυκτά,     θεραπείες ομοιοπαθητικής, κτλ., κτλ.

Τα πιο πάνω είναι ένα μικρό μέρος των "περιορισμών που εισηγείται η Agenda 21.
Αν το ψάξετε θα δείτε ότι εισβάλλει σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, ιδιωτικής και μη.
Τίποτα δεν είναι "βιώσιμο"..! 
 
Αλλά ας πάμε πίσω στον θυμό μου... ναι, είμαι έξω φρενών για την δειλία, απάθεια άλλα και αμάθεια που επικρατεί πρωτίστως ανάμεσα στους γιατρούς και φορείς υγείας, όπως ο αντικαρκινικός σύνδεσμος και τα όμοια του, που φωνάζουν και ζητούν λεφτά καθημερινά για να καταπολεμήσουν με δηλητήρια αρρώστιες που αποδεδειγμένα, από εκατοντάδες διεθνείς έρευνες, έχουν  εναλλακτικές θεραπείες χωρίς παρενέργειες και που υπόσχονται μια πιο ανθρώπινη και σίγουρα μια πιο ¨βιώσιμη" (με την σημασία της λέξεις) ίαση . 

Ένα από αυτά τα μαγικά φυτά είναι η Κάνναβις. 
Το χόρτο που φυτρώνει παντού. Ο πράσινος θάμνος γύρω που τα σουβλατζίδικα, στην Λευκωσία αναμεσά στους κούκους... πριν τα ξεριζώσουν για παράνομα το 1953, μετά από εντολή των Εγγλέζων.

Σημειώστε ότι δεν έχουμε καμία μαρτυρία για προβλήματα ναρκωτικών στην κοινωνία μας από αρχαιότατους χρόνους μέχρι το 1953... δηλαδή μέχρι την δαιμονοποίηση της Κάνναβης διεθνώς...και αυτό, επειδή δεν είναι ναρκωτικό!
TA ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Το Απαγορευμένο «Ιερό» Φυτό από την Αρχαιότητα ως τις Μέρες μας

Το φυτό αυτό το κάμναν τσιάϊν οι γιαγιάδες μας για τες τζιεγγιές τους, τους πονοκεφάλους τους, χρησιμοποιούσαν και ακόμα το κάνουν, τους σπόρους του στις φλαούνες άλλα και τους ζαχάρωναν, ροζ και άσπρο, για τα πανηγύρια, το λεγόμενο κανναούρι, γεμάτο πρωτεΐνη !

Με το ίδιο φυτό έφτιαχναν το σχοινί και τους καμβάδες για τες βάρκες από την Κισσόνεργα ως την Κανναβιού στη επαρχία Πάφου άλλα και άλλου στο νησί.

Η λίστα χρήσεων  του φυτού αυτού  είναι μεγάλη, όχι μόνο για την υγεία άλλα και την βιομηχανία...είναι το "φυτό θαύμα".

Κλείνοντας, θα αναφερθώ στη προχθεσινή είδηση εδώ στην Κύπρο, που πυροδότησε αυτό μου το κείμενο.
Καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης για «θεραπεία» του γιου τους

Δυο γονείς και ένα παιδί που πάσχει από κατά πλάκας σκλήρυνση.

Γνωρίζω άτομα με κατά πλάκα σκλήρυνση, είδα με τα μάτια μου την αλλαγή που επιφέρει η κάνναβις στο σώμα τους, την επαναλειτουργία των σωματικών των ικανοτήτων, και την αλλαγή στην ζωή τους γενικά αφού επιτέλους, μπορούν να λειτουργήσουν στη κοινωνία μας πιο δραστικά.

Ποιος γονιός μπορεί να τους φταίξει, δεν θα κάνατε και εσείς το ίδιο για το παιδί σας, για τον άνθρωπο σας, για τον εαυτό σας;

Άρα ποιοι είστε εσείς κύριοι που θα πείτε στον οποιονδήποτε γονέα η ασθενή ότι το χαρτάκι του θεού, αυτό το τόσο "ταλαντούχο" φυτό, δεν μπορεί να το δώκει στο παιδί του η στον εαυτό του, για να ζήσει με αξιοπρέπεια..;

Ποιες είναι οι επιλογές των γονέων αυτών όταν ο γιατρός τους, ο νευρολόγος τους, προτείνει την κάνναβη σαν εναλλακτική θεραπεία  αλλά αρνείται να τους γράψει μια συνταγή;

Ξέρω ότι για τους γιατρούς να γράφουν συνταγές για κάνναβη δεν είναι παράνομο...απλώς χρειάζεστε κότσια. Μπορεί να υπάρχουν 1-2 γιατροί που υπογράφουν εδώ στην Κύπρο, αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα: οι συνταγές στέλνονται στο υπουργείο υγείας και εκεί χάνονται. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Που είναι παράξενο, διότι ο Κύριος Αναστασιάδης στη προεκλογική του "κουβέντα" δεσμευόταν  να νομιμοποίηση αυτό το "φοβερό" φυτό.

Τι θα γινόταν όμως αν ένας κατακλυσμός  συνταγών πέσει πάνω  στο αρμόδιο υπουργείο;
θα μπορούσαν να το αγνοήσουν αυτό το τόσο   καυτό θέμα,  ακόμα μια φορά;
Αγαπητοί γιατροί, αγαπητά φιλανθρωπικά ιδρύματα, αγαπητοί φαρμακοποιοί, αγαπητοί άνθρωποι αυτής της χώρας, οι πληροφορίες και οι έρευνες υπάρχουν, μελετήστε τες, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν πολύ κοντά μας, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να γίνουν - στα μάτια του κράτους - παράνομοι για να μπορέσουν να ζήσουν ακόμα μια μέρα.

Ας τελειώσουμε αυτή την παράλογη δαιμονοποίηση, ας θεραπεύσουμε τον πόνο.

Αθηνά Αντωνιάδου 
Μέλος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης

Υ.Γ. Εμείς, το Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα της Κάνναβης στην Κύπρο.
* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου