Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΟΝ :
Αυτές τις μέρες διοργανώνεται από το ΑΚΕΛ το Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας & Φοιτητών ΕΔΟΝ (2-4/7 2014). Το ΑΚΕΛ που αρκείτε στην ανακύκλωση των  πολιτικών της,  χωρίς νεαρά στελέχη στο κόμμα, με απουσία  νέων  ιδεών,  φρέσκων αντιλήψεων και όραμα,  ενώ σαν κόμμα της αντιπολίτευσης έπρεπε να ασκεί σκληρή κριτική ενάντια στις καταστροφικές πολίτικες της κυβέρνησης πάει χερι- χερι με το κυβερνών κόμμα.  
Ο κομματικος μηχανισμός του ΑΚΕΛ – ΕΔΟΝ έχει ξεκινήσει εβδομάδες πριν τα τηλεφωνήματα και SMS στον κόσμο για ενημέρωση σχετικά με το φεστιβάλ.  Δεν εχω μεγάλη αντίρρηση σε αυτό αλλα τουλάχιστο μην περνάτε τον κόσμο κάθε 3 και λίγο  για να τον πείσετε και να του πειτε να ερτει στο φεστιβάλ σας, εντζε με τον ζόρι,  οποίος θέλει θα πάει , πάει που μονος του.
 Αν θέλετε να κάνετε φεστιβάλ νεολαίας τότε μιλήστε πρώτα  με την νεολαία και τους χιλιάδες ανέργους που έχετε δημιουργήσει με τους λανθασμένους χειρισμούς σας,  να σας πουν πρώτα τις απόψεις τους το όραμα τους  και μετα να τις  υλοποιήστε.  Χωρίς νέες ιδέες, αντιλήψεις και με τα προκατειλημμένα μυαλά που έχετε  εκεί στο Ακελ η πραγματικότητα είναι ότι  δεν θεωρήστε παράταξη της νεολαίας.
Ο λογοι που εχω γράψει αυτό το άρθρο είναι ότι  δεν με βρίσκει σύμφωνο στα ακόλουθα σημεια :
1 . Στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν  θεματικά κέντρα όπως για το Κυπριακό που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια κατοχής και εποικισμού και θέλουνε να στείλουμε το μήνυμα της επανένωσης και της απελευθέρωσης του τόπου και του λαού μας, για μια όπως λενε ρεαλιστική λύση, λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας.
Ελπίζω η σημερνή  νεολαία να μην θέλει την ΔΔΟ που είναι στην ουσία μια λύση ανέφικτη και να θέλει επανένωση της πατρίδας μας σε μια ενωμένη Κύπρο για μια πατρίδα ελεύθερη.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (δεν είμαι σίγουρος για αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσω ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ Τ/Κ ΥΠΟΨΗΦΙΟ  ΦΑΙΝΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΝΙΑΖΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ,  ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
2. Το δεύτερο σημείο που θέλω να αναφερθώ και πραγματικά με έχει  εξοργίσει είναι το τελευταίο θεματικό κέντρο αναφέρεται στις εξαρτήσεις – αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγος, διαδίκτυο, video games – όπου θελουνε να δώσουμε τη δική τους διάσταση και τη δική τους θέση για τις εξαρτήσεις, που όπως αναφέρουν  δυστυχώς η οικονομική κρίση σπρώχνει τους νέους μας σε αυτές τις καταστροφικές καταστάσεις.
Μιλάνε για τις εξαρτήσεις (αλκοόλ, τσιγάρο, ναρκωτικά, τζόγος, διαδίκτυο, video games)
Νομίζω είναι υποκριτικο να μιλάνε για Αλκοόλ και τσιγάρο την στιγμή που στο φεστιβάλ σχεδόν ολοι αν μη οι περισσότεροι  διασκεδάζουν πίνοντας αλκοόλ και καπνίζοντας τσιγάρα.
Οσο αφορά για τα ναρκωτικά που αναφέρουν, μαντέψετε ποια είναι τα νομιμά ναρκωτικά που πουλάνε και υπάρχουνε στο φεστιβάλ (αλκοολ και ταβακκο) που σύμφωνα με ολες τις στατιστικές παγκοσμίως  σκοτώνουνε περισσότερο κόσμο από οσο τα πιο σκληρά ναρκωτικά.
Είναι γεγονός ότι δεν είναι λίγος ο κόσμος στην Κύπρο που πλέον υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας και την δημιουργία καζίνο για την ανάπτυξη της  νεκρής οικονομίας μας κπλ.
Κάθε ημέρα όπως αναφερουν , ο χώρος του Φεστιβάλ θα γίνεται χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και αναζήτησης, μέσω των συζητήσεων, αλλά και των θεματικών κέντρων.
Ένας λοιπόν παράγοντας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη συζήτηση αυτου του φεστιβάλ νεολαίας  κατά πόσον θα έπρεπε η μαριχουάνα να νομιμοποιηθεί είναι ο συσχετισμός της χρήσης της σε σχέση με τα ναρκωτικά την στιγμή που ολες οι ιατρικές και επιστημονικές μελέτες δεν καταδεικνύουν σχέση εξάρτησης οσο αφορά την χρήση Κανάβης.    
Υπάρχουν παμπολλες επιστημονικές  απόδειξεις οσο αφορα τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η κάνναβη ακομη και για την θεραπεια του καρκινου. 
Μήπως η ΕΔΟΝ έχει πεσει εξω σε αυτά τα ζητήματα  ή  μήπως συνεχίζει να εξυπηρετεί πολίτικες και μη  σκοπιμότητες? 
Για το διαδίκτυο δεν θα αναφέρω κάτι περνάν του ότι  σε εισαγωγικά  η ’’εξάρτηση‘’ μας από την τεχνολογία αυξάνετε  με την χρονιά.   Άλλο η σωματική και άλλο η ψυχική εξάρτηση. Μιλάμε για διαφορετικές κατηγορίες. Ισως το σκεπτικο τους είναι Να το απαγορεύσουμε και αυτό (και κάθε μέσο ελεύθερης έκφρασης ) επειδή ίσως κάποτε μας προκαλέσει ψυχική  εξάρτηση.    
Τώρα οσο αφορά τα video games: (Μιας και το εχουνε βάλει στην πινακίδα ) να μου επιτρέψετε να μακρηγορήσω  λιγάκι γιατί όπως αναφέρουν αυτά τα ‘κακα’ αδιέξοδα του καπιταλισμού οδηγούν τους νέους σε εξαρτήσεις. 
Πολλοί εξακολουθούν να αμφισβητούν οτι τα βίντεο  παιχνίδια, απομονώνουν τους παίκτες από  τον κόσμο και κάνει τους παίκτες να μην έχουν προσωπική ζωή κλπ, αλλά οι έρευνες που εχουν γίνει σε πανκόσμιο επίπεδο δείχνουν  τα αντίθετα.
Η έρευνα δείχνει ότι οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν video games , ακατάλληλα για άτομα κάτω από το όριο της ηλικίας είναι ουσιαστικά δική τους ευθύνη, αλλά επίσης είναι η ευθύνη των  κατάστηματων  που επιτρέπουν στους γονείς να αγοράσουν αυτα το είδος των παιχνιδιών, που είναι μόνο για ενήλικες. Κανείς δεν δίνει προσοχή στη Κύπρο, ιδίως σε τίτλους σήμανση PEGI στο πίσω μέρος των κουτιών που δείχνει ακριβώς τι είναι στο παιχνίδι και αν είναι κατάλληλο για τα παιδιά.
Έχει αποδειχθεί ότι οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών έχουν καλύτερο συντονισμό ματιού-χεριού και πιο ανεπτυγμένες οπτικο-κινητήκες  δεξιότητες, όπως η αντίσταση στην απόσπαση της προσοχής τους, αναβάθμισμενη ευαισθησία τους σε πληροφορίες στην περιφερειακή όραση και την ικανότητά τους να μετράνε οταν παρουσιάζονται συνοπτικά αντικείμενα. Είναι αρκετά εκπληκτικό για να βρείτε το είδος σε είδος, τα παιχνίδια μπορούν να κάνουν κάποια αξιόλογα πράγματα για τον εγκέφαλο και το σώμα σας.
Ευτυχώς, υπάρχει αφθονία από  έρευνες που διακρίνουν τις υγιείς  responsible gaming ωρες ηλεκτρονικών παιχνιδιών  από την υπερβολική ωρα παιχνιδιού. Μπορείτε να βρείτε εύκολα μέσω του διαδικτύου πολύ σπουδαία πράγματα τα οποία τα βιντεοπαιχνίδια είναι υπεύθυνα.
Πολλά παιδιά σήμερα δεν φαίνεται να μπορούν  να πάρουν αρκετά από τα video games τους. Μπορείτε να τους πείτε να πάνε έξω και να παίξουν, αλλά στο τέλος της ημέρας, απλά θέλουν να κρατήσουν στο παιχνίδι. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι ένα χρήσιμο πράγμα για τα παιδιά σήμερα είναι η μετριοπάθεια που είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ωρα παιχνιδιού για να έχει νόημα.  Τελειώνοντας να αναφέρω ότι τα   παιχνίδια τώρα έχουν σοβαρά ενσωματωθεί στη θεραπεία της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας οπως η έγκαιρη ανάπτυξη και αποκατάσταση. Αλλά όπως με όλα, τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται με μέτρο. Οι ειδικοί προτείνουν τα παιδιά να παίζουν λιγότερο από 21 ώρες την εβδομάδα. Περισσότερα από 21 ώρες δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα, αλλά το αντίθετο.
3.  Ο τελευταίος λογος γιατι δεν θα παω στο φεστιβαλ τις ΕΔΟΝ είναι ότι θελω να διαφωνήσω ακομη και με την  τιμή εισόδου που είναι 20 ευρώ και για τις τρεις νύχτες, ενώ η είσοδος για κάθε βράδυ είναι 15 ευρώ.  Πιος άνεργος εχει 15 ευρώ να πετάξει  και ακόμη χωρίς ποτό?
Δεν αντι-λεγω,  αξιόλογοι οι καλλιτέχνες  και καταξιωμένοι στον χώρο τους  που έρχονται, αλλα αν μιλάτε για φεστιβάλ νεολαίας που απευθύνεται στους  νέους  που οι περισσότεροι δεν εχουνε δουλειά βαλτέ πιο φιλική τιμή εισόδου. 
Εν κατακλείδι πιστευω ότι,
Είναι καιρος να λεμε τα πράγματα με το ονομα τους και να αφήσουμε αυτά τα θέματα στους ειδικούς και όχι στον κάθε τσαρλατάνο (που στην περίπτωση μας είναι η ενσωμάτωση του Αντιναρκωτικου Συμβουλιου σε φεστιβάλ) που θελει να εξυπηρετήσει τα συμφεροντα του.
Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες  ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για αυτά τα θέματα (που έχει καταστρέψει πολλούς νέους στα πλοκάμια του). 
Στην εποχή της πληροφορίας η άγνοια δεν είναι η σωστή επιλογή συντροφοι.  


ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.
ΟΤΑΝ H EΔΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΩΣ ΘΑΝΑΣΗΜΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΤΕΩ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ .


PS: Ενας είναι ο εχθρος ο ιμπεριαλισμος, δηλώνετε αντι καπιταλιστες , αλλα τα mc donalds και coca cola (τα ισχυρότερα καπιταλιστικά brand names που εχουν δημιουργηθει ποτε ) δεν τα αποχωρίζεστε από τα γραφεία σας . 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το παρόν άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις του συντάκτη του και δεν αποτελεί προϊόν της συλλογικής απόψης  του ομιλου μας.  
Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι οι διαχειριστές τις ιστοσελίδας μας .  Τα άρθρα των συντακτών δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις του συνδεσμου.
Tο ιστιολογιο μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου