Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πως μπορούμε να φταίξουμε ενα σπίτι απο hemp

Φτιάχνοντας ένα σπίτι από βιομηχανική κάνναβη

Τα πρώτα σπίτια στην Αμερική και Αγγλία που  γίνονται κατά κύριο λόγο από την κάνναβη έχουν ηδη χτιστεί. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που είναι γνωστό ως Hemcrete - ένα μείγμα βιομηχανικής καννάβης, ασβέστη και νερου, έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα την κατασκευή ενός σπιτιού κάνναβη. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των σπιτιών είναι βεβαία Οικολογικη και φιλική στο περιβάλλον.
Χρήση κάνναβης ως οικοδομικό υλικό δεν είναι νέα.  Το Hemcrete είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της hempcrete, ένα υλικό που έχει μια εναλλακτική λύση οικοδομικου υλικό που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη και την Αυστραλία από το 1960. Η χρήση της κάνναβης σε κτίρια χρονολογείται εδω και χιλιετίες στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπου και προέρχεται το φυτό της κάνναβης . Οι μεγαλύτερες προκλήσεις από τη χρήση κάνναβης ως οικοδομικό υλικό είναι ακόμη υπο ρύθμιση, με την προμήθεια και το κόστος, να συνδέονται μεταξύ τους.
Το κύριο αρνητικό αποτέλεσμα της νομικής κατάστασης [στην χωρα μας καθως και σε άλλες χωρες] είναι το κόστος για την εισαγωγή του, η οποία είναι ειλικρινά πολύ υψηλό. Το κράτος επιβάλλετε να επιτρέψει την σε μεγάλή κλίμακα την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης ετσι ώστε η  τοπική παραγωγή να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και να ενισχύσει την οικονομική του τοπου στηρίζοντας την τοπική μας γεωργία.

" Ειλικρινά δεν έχει νόημα να διατηρηθεί η καμία απαγόρευση της Κανάβης στο νησί μας, αλλά συνεχίζει να υπάρχει. "

Το σπίτι φτιαγμένο από κάνναβη  PART1

Το σπίτι φτιαγμένο από κάνναβη PART2

Hempcrete έχει μερικές ενδιαφέρουσες ιδιότητες μεταξύ των οποίων είναι η ικανότητα να τραβαει άνθρακα από την ατμόσφαιρα και ενώσω καλλιεργείτε επί τόπου καταπολέμα την κλιματική αλλαγή.  Στο πρώτο στάδιο της περικοπής τα φυτά κάνναβης χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα για την ανάπτυξη σε περίπου 22 τόνους ανά εκτάριο, όμως το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το ίδιο το κτίριο εξακολουθεί να δεσμεύει το άνθρακα με την πάροδο του χρόνου.

Η βιομηχανική κάνναβη είναι, με κάθε τρόπο και κόστος,  φαινομενικά το πιο αποτελεσματικο και βιώσιμο υλικό που είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο. Οι ιδιότητες που προσφέρει είναι πέρα από οτιδήποτε έχουμε πάρει από τα πιο συνηθισμένα υλικά. Συνδυάζει  την ενεργειακή απόδοση, με την παγίδευση του άνθρακα, την ταχεία ανανεωσιμότητα, τη δύναμη του υλικου, αρκετές εκατοντάδες χρόνια ζωής στον τοίχο και την διαπνοή και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, που είναι αξεπέραστη. Είναι ένα απίστευτο σε συνδυασμούς υλικό  και  μάλιστα η λίστα με τα θετικά του χαρακτηριστικά του δεν υπάρχουν οποιοδήποτε άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου