Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Πληροφόρηση στα Έντυπα μέσα : Εξωτερικο vs Κύπρος


Σε πρόσφατο τεύχος της New York Times βλέπουμε μια εύστοχη διαφήμιση Μαριχουάνας που έρχεται να ‘ταράξει τα νερα’ στους αναγνώστες της, έτσι ώστε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  τον κοσμο  για τις ευεργετικές - θεραπευτικές  ιδιότητες του φυτου.  
Η Leafly τρέχει μια διαφήμιση μαριχουάνας  πλήρους σελίδας στην κυριακάτικη έκδοση των New York Times. 
(Click photo to zoom)

 « Η Διαφήμιση  στην εφημερίδα The New York Times είναι ένα υπεύθυνο μήνυμα που εξυψώνει τη συζήτηση σχετικά με την κάνναβη στις ΗΠΑ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Leafly Brendan Kennedy σε μια δήλωση του.   «Με κάνναβη πλέον νομιμη για τους ασθενείς σε 23 πολιτείες, οι Αμερικανοί , όπως ειχε πει,  χρειάζονται επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς πόρους, για να τους βοηθήσουν να περιηγηθούν σε αυτή τη μεταβολή της νομικής, ιατρικής και κοινωνικής αλλαγής."  Η εκστρατεία τους με εκκίνηση στο Seattle θελει να συγχαίρει την πολιτεία της Νέας Υόρκης για τη νομιμοποίηση η οποία δίνει στους ασθενείς την πρόσβαση σε ιατρική μαριχουάνα.   Ιστορικά να αναφέρουμε ότι στην συγκεκριμένη εφημερία Το 1966, ανέφεραν ότι το χορτο «δεν είναι ακίνδυνο," και το 1971 το χαρακτηρίσαν ως "επικίνδυνο φάρμακο. "  Τα πράγματα στην Αμερική φαίνονται να αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς μέχρι να δουμε μια καθολική αποδοχή  και  την την πληρης  αποποινικοποίηση  του φυτου.   [1]

Σε αντίθεση  στην Κύπρο σε μια σαφώς πιο συντηρητική κοινωνία ,  φανείτε ότι ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα, με τα ταμπου οσο αφορά το ιερο φυτό να δίνουν και να παίρνουν.
Η δαιμονοπιοιηση του χορτου εχει φτάσει σε τόσο μεγάλο σημείο έτσι ώστε εμεις (στην αλλη πλευρα του ωκεανου, στον ομφαλο της γης) να βρίσκουμε τέτοιου είδους διαφημιστηκά οπως το ακολουθο :
  
(Click photos to zoom)

Ο φόβος της κάνναβης καλλιεργείται συνειδητά με κάθε μέσο τρομοκρατίας πού διαθέτει το σύστημα, διότι έτσι προωθούνται τα συμφέροντα της ανίερης συμμαχίας του διεθνούς κεφαλαίου και των εδώ τοπικών αρχόντων [2]
Φοβάμαι ότι τέτοιοι  είδους φονταμενταλιστικο χριστιανικες οργανώσεις (πχ όπως έγινε με το Republican Party στην Αμερική) και  στην περιπτωση αυτή το ΡΕΤΟ ΚΥΠΡΟΣ  με πρόσημα ότι βοηθάνε τάχα κοσμο από εξαρτήσεις, θα κερδίσουνε εξουσία  και δύναμη, και στο τέλος θα χαράζουνε την αντι-ναρκωτικη πορεία ενός κράτους.  Πράγμα το οποίο γινεται στην χωρά μας εδώ και πολλα χρονια με το  ‘ανεξάρτητο διορισμένο συμβούλιο για ναρκωτικά ’ το οποίο ονομάσανε Αντιναρκωτικο Συμβουλιο.
Αν διαβάσουμε τη λεζάντα της οργανωσης γραφει: H βάση μας χριστιανική, Οδηγος μας η Αγια Γραφη.  Δεν είναι ο θεος, όπως πιστεύεται από την μεγάλη μάζα του πληθυσμού,  που έχει φτιαξει ολα τα βοτανια (αν στην  Αγια Γραφης πιστεύεται ότι τα πάντα εν σοφία επιησε) πως γίνεται να είναι ο ιδιος ο ανθρωπος ενάντια σε κατι που σου προφέρει λιγο κομματακι απο το θείο?    Η μήπως έχει κάνει λάθος ο δημιουργός και άφησε στη Γη το απαγορευμένο δέντρο της γνώσης άθελα του, και τα σπόρια του βλάστησαν παντου?   Αξιο αποριας.   
Η οργάνωση λεει ότι είναι μεσω του Υιου του θεου που πηγάζει η προσφορά και το κινητρο τους. Και είναι εναντία στα ναρκωτικά ακόμη… Πρεπει να πιννουνε λιγμενα εκει στον Αγιο Δομετιο, δεν μπορω να το εξηγήσω διαφορετικα. Ηθική και θρησκεία απλα δεν συμβαδίζουνε … Η βιβλος - που ειναι ο φαρος και οδηγος τους - ειναι γεματη απο ανακριβειες, αντιφασεις και σφάλματα.
Ηθική είναι να κάνεις ό, τι είναι το σωστό, δεν έχει σημασία τι λένε.  Η θρησκεία είναι να κάνεις ό, τι λένε, δεν έχει σημασία τι είναι σωστό.

Μερικές απόψεις και σημεία:  Τα ναρκωτικά  οπως γράφουνε οδηγανε στην εγκληματικότητα. Μέγα λάθος. Η συστηματική καταπίεση από οπού και αν προερχετε οδηγα στην στην εγκληματικότητα.  Παραδειγμα :  Όταν τα παίρνουμε το φάρμακο από τα χέρια του ασθενή ή του στερούμε τα δικαιώματα του, φυσικά και θα αντιδράσει και θα αναγκαστεί να παρανομησει.  Η ανθρωπότητα όπως γράφουνε βουλιάζει στα ναρκωτικά. Ναι πράγματι βουλιάζει. Με τα νόμιμα  ναρκωτικά να καραδωκανε σε κάθε περιπτερο και φαρμακειο!    


Μέσα από το blog θέλω να ενημερώσω τον συγκεκριμένο οργανισμό :
Εχουνε πάτημα, γιατί με πλατη την θρησκεία (και λογικά  με τις ευλογιες της εκκλησίας) περνούνε  τους αδύνατους ανθρώπους που θέλουνε ψυχολογική βοήθεια, που τους έχουν αυτό-ονομασει εξαρτημένους, και μέσω δογματικής διδαχής, θρησκευτικο-πολιτικης κατήχησης,   πλύσης εγκεφάλου ουσιαστικά τους γαλουχούν στις δικια τους  προπαγανδα.
Το ιδιο το φυτό δεν προκαλεί καμία εξάρτηση ή εθισμο, και πλεον το κρατος δεν εχει κανενα δικαίωμα να  αναγκάζει τους  φίλους του φυτού σε φυλάκιση ή σε προγράμματα απεξάρτησης.  
 Πώς να το πουμε άλλες χίλιές φορές μακάρι να το καταλάβουνε.  Η Κανάβης δεν είναι τοξική ουσία και δεν προκαλεί εξαρτήσεις.  Καιρος να σταματήσουμε να στοχοποιουμε τους χρηστες , καπνιστές Κανάβης και μη, και να τους κατηγοριοποιούμε σαν εγκληματίες.  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΤΟ!  

PS:  Λαθος κανουνε οι New York Times και Παρα-Πληροφόρουνε τους εναμισι εκατομυριο καθημερινους συνδρομητες τους , μονο οι δικοι μας σωστα νοιαζονται για το καλο σας .
Tα σχολια δικα σας


2.  Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη..." http://cyprus-org.net/kannaouri.htm
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου