Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αριστερά και απαγορεύσεις, Τα Επικοινωνιακά παιχνίδια ΕΔΟΝ - ΑΚΕΛ

Υποκρισία και πολιτικά  παιχνίδια ενάντια στις ουσίες.  

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι είχε καιρο που ήθελα να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο και άργησα πολύ να το δημοσιεύσω.  Πριν δυο μήνες, είχε πραγματοποιηθεί Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας & Φοιτητών ΕΔΟΝ (2-4/7 2014).  Αν και για τους λογους μου, για τους όποιους  δεν εχω παει   (μπορείτε να τους διαβάσετε στο προηγουμενο μου άρθρο) επιστέφω με ένα καινούργιο άρθρο για το φεστιβάλ που έγινε και έχει να κάνει  σχεση με τα επακόλουθα του.      Ξεκινάμε,


Ωραίο το λογο σας σύντροφοι μπορώ να πω, φατσαρει μιας εβάλετε το πεζουνι ή την κότα (για να εχει έτσι φτερά) μεστον κύκλο, η Κύπρος έχει το σχήμα  με κιθάρα μέσα  και επιγραφή από κάτω ότι δε βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό ,  δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα . Μπορώ να πω ότι είναι λίγο περίεργες οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του graphics designer σας (πρέπει να μάθουμε τι πίνει). Το σλόγκαν είναι ξεκάθαρα κλεμμένο  από τους  στίχους του Άλκη Αλκαίου και το όποιους τραγούδησε σε πρώτη  εκτέλεση ο  Δημήτρης Μητροπάνος . 
Ας παμε όμως στους στοιχους του τραγουδιου , να τους δουμε:
"Οι δοκιμές μας γέρασαν νωρίς στον κόσμο αυτό
κι αν τόσο θες να κάνεις μια αβαρία
δώσε μας λίγο πράσινο Κιφ Μαροκινό
και θα στο ξεπληρώσει η Ιστορία".
Στο πάρκο ένας μπατίρης μου ζάλιζε τ' αυτιά
πως ήσουν τράπουλα σημαδεμένη
στους τέσσερις ανέμους σκορπίσαν τα χαρτιά
πού να σε ψάξω χώρα μου χαμένη.
Στον ώμο το δισάκι μου σε σας ξαναγυρνώ
φωτιά νερό αέρα μου και χώμα
δε βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό
δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα.

Κατά την άποψη μου είναι εντελώς άστοχο που επιλέξαν ένα τραγούδι του Μητροπανου που μιλά για νομιμοποίηση (όπως και πολλά αλλά κομμάτια του πχ τα Λαδαδικα - ΤΟΣΑ ΔΙΝΩ ΠΟΣΑ ΘΕΣ;!) για ενα φεστιβάλ που είναι ενάντια στα ¨Ναρκωτικά ¨
Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω  κάτι το οποίο ούτε εγώ γνώριζα πριν λίγο καιρο * τι είναι το  Κιφ Μαροκινό. Οι Μαροκινοί είναι από παλιά γνωστοί για την αγάπη τους για το κιφ/kief –ένα μίγμα χασίς και καπνού που παραδοσιακά το κάπνιζαν σε πίπα (από αυτό προέρχεται και η ελληνική λέξη κέφι!). * Για όλα αρκεί ένα Google Search.   
Πέρσι , η Εδον είχε φέρει στο φεστιβάλ της τους Locomondo , ναι αυτους που τραγουδάνε χαρακτηριστικά το:  Απ' το σπίτι δε θα βγω, πίνω μπάφους και παίζω pro !
Όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο βιτεο από το περσινο φεστιβάλ, μεγάλη διασκέδαση από τους Εδονιτες στην εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού: 
https://www.youtube.com/watch?v=jGfwmpBVWeQ 
και το ερωτημα απο φιλο της Κανναβης
http://youtu.be/GRT-4is7iqc?list=UU4HTVQ12OH9Vm-cA7J8JAKA
Είναι εύλογο απορίας ότι καλαν δεν ξέρουν τι λένε οι στοίχοι των τραγουδιών των  καλλιτεχνών που φέρνουν. Θέλω να ενημερώσω την Εδον (αν δεν το ξέρουν ή το γνωρίζουν και πεζουν πελλο) ότι ο μπαφος είναι το στριφτο τσιγάρο Κανάβης.  (Ναι είναι αυτό που με πολεμάτε με μανια και βάζετε κόσμο φυλακή για μικροποσοτητες.)
Εξάλλου αυτος είναι ο στόχος και ο σκοπός του blog μας να ενημερώνει τον κόσμο.
 Είναι κατά την άποψη μου άστοχο το να βάζεις στίχους οι οποίοι μιλάνε στον κόσμο  για κοινωνική λευτεριά (γιατί περι ατομικών  δικαιωμάτων και ελευθέριων πρόκειται το θέμα) και να φαίνεται μέσα από την δράση της οργάνωσης το αντίθετο αποτέλεσμα.
Πολλές συμπτώσεις τον τελευταίο καιρο στα φεστιβάλ σας, πρέπει να το κοιτάξετε το ζήτημα, καθως  ποιους καλλιτέχνες να φέρνετε για να μην γίνεστε από μονοι σας ρεζίλη .  
Σαν οργάνωση μιλάνε διεκδικήσεις, κατακτήσεις μπλα μπλα μπλα.   Που είναι τα δικαιώματα των ασθενών (τα οποία καταπατάνε) και της αυτό-θεραπειας ;  Στην φύση υπάρχουν οι θεραπείες.  Σκεφτείτε το για λίγο από ποτέ έγινε η φύση παράνομη ; 

Εδώ να κάμω μια παράθεση να πω λίγα πράγματα τα οποία ίσως να μην γνωρίζατε.      Στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν ότι : Η ΕΔΟΝ αποτελεί συστατικό μέρος του κινήματος της Αριστεράς στην Κύπρο και διατηρεί στενές σχέσεις μ΄ αυτό.   Aπο ότι φαίνεται όμως η ΕΔΟΝ κάποιες φορές διαφωνεί σε διάφορα θέματα με το ΑΚΕΛ .
Να αναφέρω παραδείγματά:   Θυμάμαι επι αριστερής προεδρίας Χριστόφια ενωσο το κόμμα τις αριστερας ηταν στην εξουσία η Εδον έκανε η ιδια διαδηλώσεις εξω από το Υπουργειο Παιδείας για ζήτηματα που αφορούσαν την Παιδεία (φοιτητικη χορηγία και αλλα θεματα) και στο υπουργείο Οικονομικών ενώ οι περσότεροι βουλευτές  που ήταν δικοί τους διαφωνούσαν με το κόμμα τους. Από τι φαίνεται μεσα στο Ακελ υπάρχουν μικροκομματικά συμφέροντα.  Πόσες φορές έχετε δει φέτος το κόμμα της αντιπολίτευσης να κάνει πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση?
Αυτή την βδομάδα πέρασε το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις περιουσίων. Αν δουμε τα κόμματα τα οποία το εχουνε υπερψηφίσει με τις ευλογίες του ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ το ΕΥΡΩΚΟ και το Ακελ μεσα, (το κόμμα του λαου ρε παιθκια ). Αν και αρχικά διαφωνούσε υπερ του τελικά υπέκυψε και το ενενκρινε. Σε αυτό το ζήτημα ψήφισε υπερ καθώς και σε αλλά θέματα της τρόικας κράτησαν αποχή, διότι αποχή σημαίνει και ανοχή.  Το αν θα φταίει ο Αναστασιάδης η οποιοδήποτε αλλος που θα χάσει κάποιος το σπίτι του, δεν έχει καμιά απολύτως σημασία.   
Αρκέσκει μου που πουπανω φκενουν και λενε ότι  διεκδικούν και αγωνίζονται.
Οι  οποιεσδήποτε  διαφωνίες και οι δηλωσίες  μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων και παρατάξεων γίνονται για το θεαθήναι και τα ματιά του κόσμου απλα και μονο για να φανατίζεται περισσότερο ο λαός.  Η απάντηση για το ερώτημα πιο πάνω είναι σαφώς ελάχιστες αφού μαζί δουλεύουνε.
Αξιό απορίας είναι το πώς η αποκαλουμένη προοδευτική παράταξη του τοπου (ΑΚΕΛ  - Εδον Communism - Προοδευτική) να εχει πιο συντηρητικές και οπισθοδρομικές  απόψεις από το  παραδοσιακά νέο-φιλελευθερο  Συντηρητικο Κόμμα της χωρας ( ΔΗΣΥ - Liberal conservatism -Πρωτοπορία).   Από την μια να κοροϊδεύουμε τα  παιδία μας για την απελευθέρωση της πατρίδας,  από την άλλη όμως να μας αποστερούν από το δικαίωμά μας για την περιφρόνηση. Σαν λαός επιβάλλετε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας για μα μην τα επαναλαμβάνουμε και να  περνούμε τις δικές μας αποφάσεις όχι αυτό που μας επιβάλουν οι ξενόφερτοι και η άρχουσα τάξη, που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτής της χωράς.   Τούτο που συμβαίνει στη Κύπρο πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Η εθνικιστική / πατριωτική / συντηρητική / δεξιά ανοίγει απλόχερα στην Ευρώπη και παραδίδει την εξουσία της χώρας μας ενώ η κατά τα άλλα "προοδευτική" αριστερά φωνάζει υπέρ της εθνικής κυριαρχίας με απώτερο κίνητρο τη συντήρηση του συστήματος.

 Πισω στο θεμα μας,  
H επίσημη θέση της ΕΔΟΝ   - Τι λεει το καταστατικο της ΕΔΟΝ για τα ‘ναρκωτικα’

(Πατηστε για να μεγαλωσουν οι φωτογραφιες)

Όπως μπορείτε να δείτε στις πάνω φωτογραφίες οι οποίες είναι από το καταστατικο της Εδον, βλεπουμε ότι Μάστιγα το ανεβάζουν μάστιγα το κατεβάζουν. Ακόμη και ο πιο φανατικος υποστηρικτής, ενάντια σε ορισμένες ουσίες που τις ονομάζουν γενικά ως ναρκωτικά,  αναγνωρίζει ότι οι κυρίες αιτίες που οδηγούν στην χρήση αυτών, είναι πολλές και διάφορες (όπως κοινωνικές, οικονομικό-πολιτικές, ψυχολογικές κλπ).  Όμως πως γίνεται αυτές οι αίτιες να μην αφορούν ποτέ κανένα αρμόδιο και  απλώς να κάνουνε τα στραβά μάτια  κάθε φορά που συλλαμβάνουν άτομα, φυλακίζοντας τα για λίγο χορταράκι που ίσως εχουν στην κατοχή τους για προσωπική και μονο χρήση ,  στιγματίζοντας τους έτσι κοινωνικά  και αντί πραγματικά να τους βοηθήσουνε, τους χώνουνε σε ένα κελί? Με την καταστολή και διώξεις νομίζουν ότι θα λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα ?  Φυσικά όχι!   Μιας και το αναφέρουνε συχνά, θα ήθελα να πω και το τι σημαίνει η λεξη μάστιγα. (Παλι το Wikipedia και το Google  βοηθήσανε).
Ο σωστος ορισμός είναι: μια  μεγάλη συμφορά,  ένα μεγάλο κακο ή  κοινωνική πληγή.  Δεν ακούσαμε ποτέ όμως από τους δημοσιογράφους  και τους πολιτικούς τα πραγματικα στατιστικά και γιατί είναι μάστιγα.  Πρώτη αίτια θανάτων στην Κύπρο  είναι τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα όμως δεν εχουμε ακούσει ποτέ κανένα να βγει να πει ότι τα αυτοκίνητα είναι μάστιγα και πρέπει να τα απαγορεύσουν.

Προπαγάνδες - ψέματα και άλλες ιστορίες. 

Ανοίγοντας τον υπολογιστή μου για να πάρω ιδέες για το άρθρο εχω βρει και το επίσημο φιλμάκι που προβλήθηκε στο 27ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ!  

Χαρακτηριστικά  γράφουνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ότι Αξίζει να το δεις!!!  Το φιλμάκι του 27ου Παγκύπριου Φεστιβάλ ΕΔΟΝ: http://youtu.be/OvyghUVGmXc 
Ξαναβλέποντας το βίντεο, με τον Che Guevara σε πρώτο πλάνο εχω την άποψη ότι κάτι  πάει να πει για κοινωνική λευτεριά και αγωνες όμως αμέσως μετα ξεκινά τα γνωστά με τον ιμπεριαλισμό, τους πραξικοποιματιες φασίστες, την τουρκική εισβολή το ΝΑΤΟ, την χρυσή αυγή, την οικονομική κρίση , την φτώχεια κλπ.  Δεν  διαφωνώ ιδιαίτερα με τις απόψεις τους, όμως το βρισκω τραγικο επειδή στην ουσια Αλλά λένε και αλλά πράττουν. 
Σε ολες τις δραστηριότητες αυτής της παράταξης ουσιαστικά, αρκούνται να πιππιλουν την ιδιά καραμέλα, ότι πάντα φτεν οι αλλοι.
Δυστυχώς αυτος ο ιδιος ο μηχανισμός της Εδον καλα κρατάει στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια. Πράγμα το οποίο εκμεταλλεύεται στο επαρκο το Ακελ για να μαζεύει ψήφους.
Για οσους επιμενουν να ενημερώνονται παραδοσιακά με έντυπα μέσα, κάθε Κυριακή με την εφημερίδα την Χαραγή περνεις και το περιοδικο Η ''ΝΕΟΛΑΙΑ'' (το εκφραστικο όργανο της ΕΔΟΝ) που χαρακτηριστικά αναφέρει οτι χαράζει δρόμους !  Σε αυτό το περιοδικο (το Νεολαια) μπορείς να βρεις αρθα και ενημέρωσεις όπως την ακόλουθη:
Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για την 26η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους http://www.edon.org.cy/arxeio/anakoinoseis-edon/edon-gia-thn-26h-ioynioy-pagkosmia-hmera-kata-twn-narkwtikwn-kai-ths-paranomhs-diakinhshs-toys/
Διαβάζοντας έτσι ανακοίνωση,   Απορώ πως γίνετε να αυτό-αναφερουνται σαν Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ) και ότι ειναι αυτοτελής δημοκρατική, μαζική, πολιτική και πολιτιστική οργάνωση της νεολαίας  και να λενε ότι είναι το προοδευτικό κίνημα της νεολαίας στην Κύπρο,  Ενόσω είναι κολλημένοι να παρελθοντολογούν και να μην λαμβάνουν υποψη τις   παγκόσμιες εξελιξεις  από-ποινικοποίησης και των σημαντικών ιατρικών ανακαλύψεων.
Oταν το ΑΚΕΛ σαν κομμα εργαζομένου λαού τάσσετε εναντίον στο συμφέροντα του εργαζομένων   και των πολίτων  και ταυτίζει τις πολίτικες του (που ειναι ασύμβατες με οτιδήποτε πρεσβεύει η αριστερά και οι αρχές της) με τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού  τοτε αποκαλύπτεται  απέραντη υποκρισία των ούτω καλούμενων και αυτοπροβαλλόμενων ως αριστερών.   
Οι σημερινοί αριστεροί δεν εχουνε απολύτως καμία σχέση με επαναστάτες αγωνιστες του παρελθόντος. Η Κύπρος έχει ανάγκη απο μια πραγματική, αληθινή και κυρίως επαναστατική αριστερά. Κρίμα, που φάνεται ξεκάθαρα πως τα παιχνίδια των εντυπώσεων είναι πολύ πιο σημαντικά από την ευημερία των φτωχών. Ακόμα και για το ΑΚΕΛ.  Το ζητούμενο ήταν ένας κόμμα της εργατικής τάξης (αν είχαμε) να στεκόταν στο ύψος του προορισμού του και κύρια στην ιστορία που κουβαλά. Η για χρόνια συνεργασία με την άρχουσα τάξη, τις τράπεζες, τις μεγάλες εταιρείες, τα εκατομμύρια και τους εκατομμυριούχους έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα και τις προτεραιότητες του κόμματος της πρώην αριστερά.  Για αυτό λέω, έχουμε άμεση ανάγκη από μια νέα, αληθινή αριστερά μακριά από τον καπιταλιστικό τρόπο σκέψης και δράσης του ΑΚΕΛ. Που είναι οι ΟΡΘΕΣ θέσεις  του κόμματος που είχαν ενάντια στην ένταξη στην ΕΕ και το ευρώ; Γιατί  άλλαξαν αυτές τις θέσεις; Γιατί  δεν μπορούν να  σκέφτουν έστω και μια στιγμή πως αυτοί και οι όμοιοι τους είναι οι εχθροί των λαών, αυτοί που τόσο μεθοδικά κατάφεραν να αρπάξουν όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι σε 100 χρόνια;  Που είναι το ΑΚΕΛ άραγε να διαμαρτυρηθεί για αυτό τον άκρατο καπιταλισμό και τις φασιστικές μεθόδους της ΕΕ;  Αρκούνται στα πολλά φρου φρου κι αρώματα, αλλά καθόλου ουσία και αποτέλεσμα. Το ΑΚΕΛ είναι πια ένα εντελώς αστικό κόμμα, άρα οι εργαζόμενοι, όσοι έμειναν, δεν έχουν πια τίποτε να περιμένουν από αυτό. Αν θέλουν να προχωρήσουνε πρέπει να επιτέλους αλαξουνε σελίδα επειγόντος για ένα νέο, αληθινό αριστερό κίνημα να μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Ένα κίνημα που οι ηγέτες του δεν θα κυκλοφορούν με πολυτελείς λιμουζίνες, οδηγούς και φρουρούς.  Ας διαβάσουν επιτέλους λίγο την βιογραφία του Τσε.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το κοινωνικο όφελος όταν επιτέλους φύγουν οι απαγορεύσεις θα είναι τεράστιο για τον τοπο μας, χιλιάδες άνεργοι θα βρούνε δουλειά, και το κράτος θα έχει εκατομμύρια κέρδος τον χρόνο από την αποποινικοποίηση.  Το Ακελ ως προστατης σε αυτο τον βρωμερο ανισω πολεμο εναντια στις ουσιες εχει να βρει μπροστα του χιλιαδες απο εμας που αγωνιζομαστε για ελευθεροποίηση της Κάνναβης όπως και κάθε άλλου µέρους της Φύσης.
Βλέπουμε ξεκάθαρα  στην κοινωνία μας ότι οι αντισυνταγματικές πολίτικες έναντια στα ναρκωτικά εχουνε αποτύχει. 
Καιρος να αλλάξουνε ταχτικές να καλοσώρισουν την παγκόσμια αλλαγή της αποποινικοποίησης της κάνναβης.  Οι απαγορευτικές πολιτικές έχουν φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα»  Δώσε τέρμα στην προπαγάνδα και στα ψέματα τους
Τα χαιρετίσματα μου στα εδονοπουλλα και Καλή λευτεριά στους συντρόφους .

Σημείωση:    Για σωστή ενημέρωση για την  Κάνναβη- Η αλήθεια για το χόρτο
                                                        (δειτε το πιο κατω video)   

Μπορειτε να διαβασετε εδώ TA ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Το Απαγορευμένο «Ιερό» Φυτό από την Αρχαιότητα ως τις Μέρες μας   http://tinyurl.com/kuxazyr

Time has come to learn to facts about cannabis and stop this ridiculous war and accept the truth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου