Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν σας κούρασε η υποκρισία;


Δημοσιεύουμε σήμερα το νέο και σύντομο άρθρο της Σόφης Ορφανίδου, αρθρογράφου της εφημερίδας Πολίτης. Παρακαλούμε να σημειώσετε τα εξής:

ο- Η εφημερίδα άλλαξε τον τίτλο του άρθρου. Γιατί; Μήπως υπάρχουν ενοχές εκεί μέσα για κάποια πράματα;
ο- ΑΦΑΙΡΕΣΕ το άρθρο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας!
ο- Για εικόνα, χρησιμοποίησε το έμβλημα της Ημερίδας για την Κάνναβη που οργανώσαμε με την Νεολαία της ΕΔΕΚ και τους Νέους Οικολόγους με ομιλητές τον Κλεάνθη Γρίβα και Πέτρο Ευδόκα τον Ιανουάριο. Τιμή μας, βέβαια, να δημοσιεύει ο Πολίτης οπτικά ερεθίσματα που συνειρμικά παραπέμπουν εις το έργο μας, αλλά απορούμε με την απόφαση.

Χαιρετίζουμε τις τοποθετήσεις της συγγραφέως και ελπίζουμε τα λόγια της να συνετίσουν τους διάφορους καιροσκόπους και κερδοσκόπους που από θέσεις εξουσίας και δύναμης διαφεντεύουν και τρομοκρατούν τις ζωές μας μέσω της άνομης και αντισυνταγματικής απαγόρευσης της Κάνναβης.



* * *

Δεν σας κούρασε η υποκρισία;

Έχετε αλήθεια ποτέ αναρωτηθεί εάν δεν είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις οι πραγματικοί προστάτες των εμπόρων των ναρκωτικών; Δεν είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις που ενώ ξέρουν πόσα εκατομμύρια κερδίζουν οι βαρώνοι, πόσους πολέμους, πόσα σωματεμπόρια και πόσα άλλα εγκλήματα χρηματοδοτούν, εντούτοις δεν κάνουν τίποτα για να τους σταματήσουν; Και είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν πως όσοι κάνουν χρήση, θα βρίσκουν ναρκωτικά είτε είναι νόμιμα είτε παράνομα;

Οι κυβερνήσεις λοιπόν δεν είναι που ανέχονται αυτή την κατάσταση; Άστε τον παραλογισμό για την κάνναβη που ενώ οι πάντες πλέον συμφωνούν ότι είναι έγκλημα να παραμένει απαγορευμένη, όλοι παρακολουθούν απαθείς τις φυλακές να γεμίζουν με βαποράκια, με ποινές φυλάκισης του τύπου 10 - 15 χρόνια, επειδή τους εκμεταλλεύτηκαν τα κυκλώματα και τους έδωσαν 700 ευρώ για να παίξουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα; Έτσι, προσωπικά, δεν νομίζω ότι πρέπει να χαιρόμαστε και να θριαμβολογούμε κάθε που γίνονται κατασχέσεις. Είναι πια τόσο φανερό ότι το παιχνίδι είναι στημένο και ως τέτοιο, τόσο παγερά, πλέον, αδιάφορο.

Υπάρχει βέβαια και το κομμάτι δικαιοσύνη. Που κόλλησε στα δόντια της σαν τσίχλα η ατάκα «λόγω της έξαρσης των ναρκωτικών, οι τιμωρίες πρέπει να είναι αποτρεπτικές/ παραδειγματικές», αντί να σηκωθεί πάνω, να κτυπήσει το χέρι της στο τραπέζι και να πει ότι αυτό που απονέμουμε δεν είναι δικαιοσύνη αλλά συμμετέχουμε στο έγκλημα σε βάρος των χρηστών. Όσο για την τελευταία στατιστική των φυλακών, αυτή τη στιγμή 67 άτομα είναι κατάδικοι για κατοχή και χρήση. Μα για ποιο πράγμα καταδικάζεις τον χρήστη; Για να το κόψει, ή τον ωθείς να έρθει σε επαφή και με τα κυκλώματα. Επενδύστε στην ενημέρωση, για το τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο ναρκωτικό, τι κακό κάνει αυτό και τι κακό κάνει εκείνο. Μόνο έτσι θα σώσετε ζωές εάν πραγματικά είναι αυτό που θέλετε. Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλετε. Πολύ σίγουρο όμως.

ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.

* * *

Εφ' όσον η ίδια η εφημερίδα της αρθρογράφου αρνείται να δημοσιεύσει το άρθρο στην ιστοσελίδα της, το δημοσιεύουμε εδώ ώστε να υπάρχει το αρχείο διαθέσιμο:

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου