Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης EVENT


OPEN CALL: Η απαγόρευση της φύσης και οι συνέπειες της-Κάνναβις, το Iερό φυτό

OPEN CALL: Η απαγόρευση της φύσης και οι συνέπειες της - Κάνναβις, το Iερό φυτό

Η αποστασιοποίηση του σημερινού ανθρώπου από το φυσικό τρόπο ζωής, όσον αφορά την τροφή του και όχι μόνο, αποτελεί μια μεγάλη συζήτηση με πολλές πτυχές και διαστάσεις.

Η Γκαλερί Αργώ, μετά από πρόταση του σωματείου Φίλοι της Κάνναβης, θα φιλοξενήσει ένα πολυθεματικό εργαστήρι από τις 16-30 Οκτώβριου στο οποίο άτομα από διάφορους χώρους καλούνται να μοιραστούν τις γνώσεις αλλά και ανησυχίες τους για το θέμα.

Αυτό είναι μια απόπειρα για την συγκέντρωση ποικιλότροπων προσεγγίσεων της κοινωνίας μας στα πιο πάνω θέματα και την ανάμιξη των εικαστικών /πνευματικών /επιστημονικών και - γιατί όχι; - πολιτικών ατόμων και ομάδων που μέσα από τον διάλογο και την εφαρμογή θα αγγίξουν το θέμα της σημασίας της φύσης στον άνθρωπο και τις συνέπειες που επιφέρει η απαγόρευση της.

Η φύση δεν μπορεί να είναι παράνομη, η φύση είναι το δεδομένο, η φύση είμαστε εμείς. Η φύση είναι ο δρόμος για την επιστροφή μας σε διαχρονικές ανθρώπινες αξίες που σήμερα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Oi καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν να εργαστούν στο χώρο της γκαλερί Αργώ, ενώ παράλληλα με την εξέλιξη της δουλειάς τους θα γίνονται διάφορες παρουσιάσεις και μαρτυρίες περί κάνναβης όπως οι εφαρμογές της στην αρχιτεκτονική, στην ιατρική, στην θρησκεία, στην βιομηχανία και γενικά στις μορφές χρήσης της για την ευημερία των λαών.

Η Γκαλερί θα είναι ανοιχτή καθημερινώς από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, έτσι ώστε να δίνει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να οργανώσουν το ωράριο τους ανάλογα με τον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν στην δημιουργία της άποψης τους μέσα στους τέσσερις τοίχους της Γκαλερί .

Τα ωράρια, οι παρουσιάσεις, τα ονόματα των καλλιτεχνών και των ομιλητών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Είμαστε ανοιχτοί για εισηγήσεις παρουσιάσεων πάνω στο θέμα κάνναβης και ότι άλλο περιλαμβάνει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου