Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

♦ Κορωνοϊός, οι ασθενείς μας και οι "χασικλήδες"



■ Είναι πασίγνωστο πως οι Ιατρικές και Νομικές Αρχές συνεχίζουν τον πόλεμο τους ενάντια στους ασθενείς και Φίλους της Κάνναβης, με αποτέλεσμα να έχει καταρρακωθεί εντελώς η όποια εμπιστοσύνη του κόσμου μας προς αυτές τις Αρχές. Το αποτέλεσμα είναι ότι ασχέτως του αν αυτά που λεν οι Αρχές είναι ορθά ή λάθος, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν τις πιστεύει πλέον. Η παρούσα κατάσταση όμως με τον κορωνοϊό,  απαιτεί να δώσουμε έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση στους ανθρώπους μας - και ιδίως στους ασθενείς μας - διότι η ορθή ενημέρωση σύντομα θα εξελιχθεί σε θέμα ζωής ή θανάτου.
Παρακαλούμε λάβετε υπ' όψην τα εξής:

■ Δεν υπάρχουν φάρμακα Κάνναβης που να σκοτώνουν τον κορωνοϊό. Ούτε και στη φυσική της μορφή η Κάνναβις σκοτώνει τον κορωνοϊό.

■ Η χρήση Κάνναβης ΔΕΝ μας καθιστά ευάλωτους στον κορωνοϊό!

■ Η Ορθή φαρμακευτική χρήση της Κάνναβης έχει ωφέλιμες επιδράσεις στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας την αντίσταση του οργανισμού πιο γερή. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για όσα άτομα χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ Κάνναβη και καθόλου ταμπάκο ή αλκοόλ, ή άλλα δηλητήρια.

■ Οι κανόνες υγιεινής που έχουν δημοσιευτεί παντού πρόσφατα, είναι ορθοί. Παρακαλούμε να τους τηρήσετε. Παρέχουν προφύλαξη στον καθένα μας και στους άλλους γύρω μας. Μάσκες ΜΟΝΟ για τους ασθενείς, και για όσους φροντίζουν ασθενείς!

■ Πολλοί από τους ασθενείς μας βρίσκονται στις ΠΟΛΥ ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ιδίως τα άτομα που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για καρκίνο, αρθρίτιδα, πολλαπλή σκλήρυνση, ή και άλλες αυτοάνοσες παθήσεις. Ευάλωτα είναι επίσης τα άτομα που έχουν αναπνευστικές παθήσεις, διαβήτη, ή καρδιακά νοσήματα. Και βέβαια τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 60-70.

■ Αν καπνίζετε την Κάνναβη, προτιμείστε άλλες εισπνεόμενες μεθόδους (ατμιστήρα), ή λήψη από το στόμα (φαγώσιμη ή πόσιμη).

■ Τα αντιβιωτικά δεν σκοτώνουν τον ιό, αλλά συχνά οι γιατροί χορηγούν αντιβιωτικά σε ασθενείς με ίωση. Αν χρειαστεί να πάρετε αντιβιωτικά ταυτόχρονα με φάρμακα από Κάνναβη, φροντίστε ώστε η κάθε δόση Κανναβινοειδών να ΜΗΝ υπερβαίνει τα 25mg-30mg ώστε να μην υπάρχει αρνητική αλληλεπίδραση με τα αντιβιωτικά. Αυτή η δόση παρέχει το όριο ασφαλείας για ενήλικες. (Το όριο ασφαλείας είναι περίπου 0.4mg ανά κιλό βάρους.) Το όριο αυτό ισχύει κυρίως για την Κανναβιδιόλη (ΚΒΔ, διεθνώς CBD ). Το όριο είναι πιο χαλαρό για την Τετραϋδροκανναβινόλη (ΤΥΚ, διεθνώς THC) αλλά όχι πολύ - δεν υπάρχει λόγος για οποιονδήποτε να πάρει ρίσκα τώρα. Σεβαστείτε το όριο.

■ Για παιδιά, ηλικιωμένους, λιποβαρείς ασθενείς, κοκ. φροντίζουμε η δόση Κανναβινοειδών να είναι μικρότερη από 0.4mg ανά κιλό βάρους. Για παράδειγμα, για ένα παιδί 20 κιλών, το όριο ασφαλείας θα είναι 8mg. Αν το άτομο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα Κανναβινοειδή (παρουσίαζει εύκολα ή έντονα τις επιδράσεις με κάθε δόση), μπορούμε να χαμηλώσουμε κι άλλο την δόση ώστε να είμαστε σίγουρα μες τα όρια ασφαλείας.

■ Γνωρίζουμε πως μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων μας τείνουν να ελκύονται προς συμπληρωματικές ή εναλλακτικές φυσικές μεθόδους θεραπείας. Αν θα αξιοποιήσετε τέτοιες μεθόδους ΜΗΝ παραλείψετε τους απλούς κανόνες υγιεινής που ισχύουν για όλους μας!

♦ Για απλή ενδυνάμωση της προφύλαξης και αντίστασης του οργανισμού μπορούν να αξιοποιηθούν τα εξής:
o- Ρόφημα από γλυκόριζα και ζιζίμπρι (τζίντζερ), δύο φορές την ημέρα (οδηγίες πιο κάτω).
ο- Βιταμίνη Γ: 1,000mg ως 2,000mg, από μία έως τρεις φορές την ημέρα.
ο- Βιταμίνη Δ3: 4,0000 ή 5,000 IU (διεθνείς μονάδες), μία φορά την ημέρα.
ο- πέρλες σκόρδου, μία ως τρείς την ημέρα (οι πέρλες ονομάζονται και pearls / soft capsules / gel capsules).
ο- Aποφεύγουμε τα παγωμένα και κρύα (φαγητά, ροφήματα, άνεμο, ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας).
ο- Πίνουμε ζεστά ροφήματα.
ο- Πως φτιάχνουμε το ρόφημα από γλυκόριζα και ζιζίμπρι:
Τοποθετούμε ένα κουταλάκι (κοφτό) από σκόνη γλυκόριζας συν ένα κουταλάκι σκόνη ζιζίμπρι σε μαγειρικό δοχείο. Προσθέτουμε ένα φλυντζάνι νερό. Ζεσταίνουμε μέχρι να χογλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμα 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το δοχείο από την φωτιά. Αφήνουμε να κατακαθήσουν τα στερεά στον πάτο, ίσως δέκα λεπτά. Χωρίζουμε το υγρό από τα κατακάθια. Το υγρό μέρος αποτελεί δύο δόσεις. Το μοιράζουμε σε δύο μέρη. Όταν είναι η ώρα να πιούμε την κάθε δόση προσθέτουμε ζεστό νερό και πίνουμε.

♦ ΕΑΝ προκύψουν τα "σημαδιακά" συμπτώματα κορωνοϊού (ξηρός βήχας, πυρετός, δύσπνοια, εξάντληση), τότε ζητήστε ιατρική βοήθεια.

♦ Για τα άτομα που προτιμούν ομοιοπαθητικές επιλογές...
Αν ήδη γνωρίζετε πως να χρησιμοποιήσετε ομοιοπαθητικά φάρμακα:
ο- ΕΑΝ προκύψουν τα "σημαδιακά" συμπτώματα (ξηρός βήχας, πυρετός, δύσπνοια, εξάντληση), τότε πάρτε μία (ΜΟΝΟ ΜΙΑ) δόση ARSENICUM ALBUM, 30 C και δώστε της χρόνο να λειτουργήσει. Αν δεν έχετε ανακούφιση σύντομα ζητήστε ιατρική βοήθεια.
ο- Τα πιο κάτω φάρμακα μπορούν να εξυπηρετήσουν ως αφετηρίες για την θεραπευτική φροντίδα:
    ACONITUM NEPELLUS
    BELLADONA
    ARSENICUM ALBUM
    HEPAR SULPH
    ASPIDOSPERMA QUEBRACHO
    BLATTA ORIENTALIS
    ARALIA RACEMOSA
    BORRHEAVIA DIFFUSA
    OCCIMUM SANCTUM
    FERRUM PHOSPHORICUM
    KALIUM SULPHURICUM
    KALIUM MURIATICUM
    ANTIMONIUM TARTARICUM
    DROSERA ROTUNDIFOLIA
    SPONGIA TOSTA
    DULCAMARA
ο- Λεπτομέρειες εδώ:
https://atomictherapy.org/tag/wuhan-coronavirus-homeopathic-medicines

ο- Συστήνουμε στα άτομα που ήδη αξιοποιούν ιδιοσυγκρασιακά φάρμακα να μην σταματήσουν τις θεραπείες τους και να μιλήσουν με τους ομοιοπαθητικούς τους.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

♦ Μπορείτε να παρακολουθείτε την σελίδα για ενημερώσεις, σχόλια, πληροφορίες, εδώ:
https://www.facebook.com/Petros.Evdokas.page 



~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου