Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Βραβείο ΝΟΜΠΕΛ Λογοτεχνίας για την εφημερίδα Φιλελεύθερος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLgQpomprR0Wd9JDUkwVAV2YJdZsNtYSEk9K9e3_vsGTunDXiJ9zKxwj9nOlY2SA6RT0jT2NCsw1E2EQRFilcKD3lufaqaYrYZZQz8V390WUHNr1MjIzTcZZgaLn4cQnEucPkUFD9Tm20/s1600/Screenshot_2018-10-28.Phileleftheros.Infant.Coma.Cannabis.png

Ο ισχυρισμός πως τάχα η κατάποση Κάνναβης δύναται να προκαλέσει "κώμα σε βρέφος" πουλά μεν αυξημένες διαφημίσεις και αντίτυπα της εφημερίδας, και αυξάνει το κύρος της σε μια κοινωνία βαθιά αρρωστημένη με τα ψέμματα και τον αυταρχισμό, αλλά παραβιάζει ΟΛΕΣ τις τεκμηριωμένες αντιλήψεις της επιστήμης για την Κάνναβη. Εκτός από το ότι αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων (που είναι ποινικό αδίκημα), αυτή η δημοσίευση επαληθεύει για μια ακόμα φορά αυτά που οι καθημερινά καταδιωκόμενοι Φίλοι της Κάνναβης, φορείς και αντιπρόσωποι της αλήθειας γνωρίζουν: Μόνο θεσμοί και φορείς ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ με δογματισμό και αλαζονεία μπορούν να αναγάγουν τόσο μεγάλη άγνοια σε "είδηση". Αλλά στην Κύπρο η συστηματική δαιμονοποίηση της Κάνναβης δεν τηρεί καν τα προσχήματα: απλώς αποκαλύπτει το πόσον άξεστοι και Ττόππουζοι είναι αυτοί που σμιλεύουν τα μυαλά του λαού μας με κατάφορα ψέμματα μασκαρεμμένα ως "ειδήσεις".

Αυτές τις ανοησίες είναι που διαβάζουν οι ασθενείς και πάσχοντες που λαμβάνουν Κάνναβη, και κατατρομαγμένοι κάθε τόσο με αυτές τις "ειδήσεις" μας τηλεφωνούν πανικόβλητοι ζητώντας βοήθεια ή εμφανίζονται στις πόρτες μας ιδρώνοντας από αγωνία μήπως και οι ίδιοι ή τα παιδιά τους έπαθαν κάτι από την Κάνναβη.

Η εγκληματική και συστηματική παραπληροφόρηση του κοινού, και ιδίως των πασχόντων, ασθενών και των αγαπημένων τους προσώπων, συμβάλλει σε μια διαρκή δαιμονοποίηση και διατήρηση των ευάλωτων ανθρώπων (που είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού μας) σε μια κατάσταση διαρκούς τρόμου.

Και εξηγούμε, μπαίνοντας στα επί μέρους... Η ψευδοείδηση χαρακτηρίζεται με την ΑΠΟΥΣΙΑ απαραίτητων και στοιχειωδών πληροφοριών, γεγονός που υπογραμμίζει το πόσον σημαντική είναι η δημοσίευση ως τεμάχιο προπαγάνδας, και όχι ως έγκυρη ενημέρωση:

1.
Η Κάνναβις σε φυτική μορφή ΔΕΝ είναι βιολογικά ενεργοποιημένη: η απλή κατάποση της δεν διαφέρει από την κατάποση φυτικής ρήγανης ή θυμαριού. Αν το φυτό δεν θερμανθεί (όπως σε πίπα, ατμιστήρα, ή στο μαγείρεμμα), ΔΕΝ προκαλεί ουσιαστικές βιολογικές επιδράσεις. Μάλιστα αν συγκριθούν ίσες ποσότητες θυμαριού και Κάνναβης, το θυμάρι και η ρήγανη προκαλούν πολύ πιο ισχυρές βιολογικές επιδράσεις από ίση ποσότητα απλής φυτικής Κάνναβης.

2.
Η Κάνναβις που βρίσκεται σε μορφή ρητίνης (χασίς, και άλλων παρόμοιων σκευασμάτων) ή σε μορφή Κανναβινέλαιου, έχει την ικανότητα να προκαλέσει κάποιες βιολογικές επιδράσεις. Τα βρέφη έχουν ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ αριθμούς νευρολογικών υποδοχέων των κανναβινοειδών ανά κιλό βάρους σε σύγκριση με τους ενήλικες, που σημαίνει ότι οι δραστικές ουσίες της Κάνναβης έχουν πιο μεγάλη επίδραση στους ενήλικες παρά στα βρέφη. Με άλλα λόγια, με γνώμονα την δόση ανά κιλό βάρους, τα βρέφη χρειάζονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ κανναβινοειδείς ουσίες από τους ενήλικες για να αισθανθούν τις επιδράσεις της Κάνναβης.

3.
Η ψυχολογία των ενηλίκων είναι "προσαρμοσμένη" στις κοινωνικές δομές εξουσίας και αναμενόμενης συμπεριφοράς (το κοινωνικό "πρέπει") με τέτοιο τρόπο που όταν χρησιμοποιούν ΟΡΘΑ την Κάνναβη, έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν για λίγο και να ζήσουν ξανά ως βρέφη, ως μωρά και ως παιδιά. Μπορούν δηλαδή να χαρούν ξανά για λίγο την ύπαρξη χωρίς τις αυταρχικές και "νούσιμες" δομές που επιβάλλει η κοινωνία, με όλη την μαγεία και σοφία που φέρουν οι νεαρές οντότητες. Αυθύπαρκτα. Όταν όμως τα βρέφη και παιδιά προσλαμβάνουν Κάνναβη, δεν αισθάνονται κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήδη βιώνουν όντας μικρά παιδιά. Η μαγεία και σοφία της ύπαρξης παραμένει η ίδια, και δεν υπόκεινται σε καταπληξία (όπως αυτή που βιώνουν οι ενήλικες) όταν βιώσουν την δράση της Κάνναβης. Η παιδικότητα τους παραμένει αναλλοίωτη, και δεν ξενίζονται από τις εμπειρίες όπως ξενίζονται οι απροετοίμαστοι ενήλικες.

4.
Σε πολύ μεγάλες δόσεις, το Κανναβινέλαιο και το χασίς μπορούν να φέρουν ΥΠΝΟ. Αυτό είναι το βαθύτερο στάδιο βιολογικής επίδρασης που μπορούν να προκαλέσουν. ΟΥΔΕΠΟΤΕ προκλήθηκε κώμα, ασθένεια, νευρολογικό πρόβλημα, δηλητηρίαση ή θάνατος από την χρήση Κάνναβης σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητος.

5.
Γιατί λοιπόν η "είδηση" δεν λέει τι ΑΚΡΙΒΩΣ πήρε το παιδί; Και πόσο; Ήταν φυτική Κάνναβις; Ήταν χασίς ή Κανναβινέλαιο; Πέραν της έκδηλα παραμορφωμένης και ατελούς "είδησης":
• Αν το βρέφος είναι πράγματι σε κώμα (το οποίο αμφιβάλλουμε), τότε αυτό κατά πάσαν πιθανότητα προκλήθηκε από το γνωστό σύνδρομο "στραβοκατάπια", δηλαδή μέρος της τροφής πάει κατά λάθος στον πνεύμονα και το αναπνευστικό σύστημα υπόκειται σε σοβαρές ταλαιπωρίες που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε θάνατο. Αυτό μπορεί να προκληθεί αν το βρέφος στραβοκαταπιεί ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
• Αν το βρέφος πράγματι κατάπιε ΜΕΓΑΛΕΣ ποσότητες Κανναβινέλαιου ή χασίς, τότε απλώς μπήκε σε πολύ βαθύ ύπνο. Ο ύπνος έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές από το κώμα: μεταξύ άλλων, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα δείχνει πεντακάθαρα την διαφορά. Ο γιατρός που δεν μπορεί να διακρίνει την διαφορά δεν πρέπει να κατέχει άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος. Εκτός αν το ασκεί μόνο προς προώθηση της καριέρας του μέσω της προπαγάνδας του καθεστώτος, πράμα που σε πολλές χώρες όπως και στην Κύπρο είναι εγγύηση για προαγωγές, μεγάλα εισοδήματα και κοινωνική ανέλιξη.

6.
Δεν παραβλέπουμε ότι πέρσι, γνωστός μεγαλογιατρός που ανήκει στον αστερισμό των διάσημων ογκολόγων στη Λευκωσία, προσκεκλημένος του Κόμματος Οικολόγων για να μιλήσει ως "εμπειρογνώμων" σε δημόσια ημερίδα για την Ιατρική Κάνναβη:
• Είχε το θράσος να παρουσιάσει το εαυτό του ως "το πλέον αρμόδιο ειδικό για την Κάνναβη στην Κύπρο" επειδή τάχα "έχει τους πιο πολλούς ασθενείς που λαμβάνουν Ιατρική Κάνναβη", ενώ στην πραγματικότητα κατά τον ουσιώδη χρόνο δεν είχε λάβει ούτε καν την ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ιατρική εκπαίδευση για την Ιατρική χρήση της Κάνναβης,
και,
• Μεταξύ άλλων πολλών είχε το θράσος να ισχυριστεί πως τάχα κάποιος ασθενής του έλαβε "υπερβολική δόση και κατέληξε σε κώμα". Εκτός από το ότι αυτός ο ισχυρισμός του γιατρού μπορεί να είναι αποκλειστικά και μόνο μια φαντασίωση (δηλαδή ένα ψέμμα που απλώς ταιριάζει με την προπαγάνδα δαιμονοποίησης της Κάνναβης ώστε να καρπωθεί και αυτός ο "στερημένος και καημένος γιατρός" επιπρόσθετη αύξηση του κύρους του), ο ισχυρισμός του εμπεριέχει και τον κίνδυνο του ότι αν η ιστορία του συνδέεται με κάποιο πραγματικό ιατρικό περιστατικό, τότε αυτή τεκμηριώνει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ΔΕΝ ξέρει να διακρίνει την διαφορά μεταξύ βαθέως ύπνου και κώματος. Ποιός θα ήθελε να ρισκάρει τη ζωή του μπαίνοντας στη φροντίδα του αυτού του γιατρού;

7.
Το ψέμμα που αναδημοσίευσε εντελώς άκριτα και αποσπασματικά η εφημερίδα Φιλελεύθερος αντιγράφοντας άλλες "πηγές", στην Κύπρο δημοσιεύτηκε ακόμα πιο επιτήδεια από ότι στο εξωτερικό. Τουλάχιστον στο εξωτερικό, εφημερίδες που αποτελούν σεσημασμένες φυλλάδες πολύ κατώτερης ποιότητας από τον Φιλελεύθερο, είχαν την ευπρέπεια να προσθέσουν στην είδηση και το ότι το βρέφος τελικά ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ, ότι είναι μια χαρά και ότι δεν βρίσκεται σε κανένα κίνδυνο! Εδώ:
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/breaking-ten-month-old-baby-13482872
και εδώ:
https://thehollywoodunlocked.com/10-month-old-falls-into-a-coma-after-ingesting-cannabis 

"Μα πως είναι δυνατόν", θα πείτε, "ο Φιλελεύθερος να φάνηκε ακόμα χειρότερος και από τις χειρότερες φυλλάδες;"

Δεν υπάρχει απάντηση άλλη από το ότι όταν άτομα και θεσμοί σε υπεύθυνα και ευαίσθητα κομβικά σημεία είναι μεθυσμένοι με δογματισμό και αυταρχισμό, δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν ψέμματα και προπαγάνδα απλώς και μόνο για να προωθηθούν τα συμφέροντα της εξουσίας που υπηρετούν. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά. Όταν η άγνοια δια της αλαζονείας ανάγεται σε επιστήμη, όταν ο τόνος του δημόσιου διαλόγου καθορίζεται από κύμβαλα αλαλάζοντα, όταν το να πείς την αλήθεια επιφέρει συλλήψεις, κρατική τρομοκρατία και κοινωνικό εξοστρακισμό, τότε επικρατούν μόνο οι υστερικές κραυγές των εξουσιαστών και ανοήτων: οι νούσιμοι εξαναναγκάζονται στο να σιωπούν.

Και εμείς εδώ σήμερα... ήδη πολλά είπαμε.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net


■ Σε κώμα βρέφος μετά από κατάποση κάνναβης
http://www.philenews.com/eidiseis/kosmos/article/601635/se-koma-brefos-meta-apo-kataposi-kannabis
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2018, 10:35 μμ

Σε κωματώδη κατάσταση μετέφεραν οι γονείς του ένα βρέφος 10 μηνών στο νοσοκομείο στη Λυών.

Οι γιατροί διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι το παιδί είχε καταπιεί κάνναβη. Οι γονείς συνελήφθησαν, ενώ η 33χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη.

Ο 48χρονος πατέρας παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί κάνναβη και εξήγησε ότι το παιδί κατάπιε λίγο από το ναρκωτικό κατά λάθος.

Στη συνέχεια αφέθηκε και αυτός ελεύθερος αλλά θα πρέπει να παρουσιαστεί τον Μάρτιο ενώπιον του δικαστή να απολογηθεί για «διαχείριση βλαβερών ουσιών και τη μη τήρηση των νομικών υποχρεώσεών του ως γονέας».

Το παιδί ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πηγή: news.in.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κύμβαλον αλαλάζον
https://e-didaskalia.blogspot.com/2015/10/blog-post_209.html

General Anesthesia, Sleep, and Coma
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162622/

EEG in connection with coma
https://tidsskriftet.no/en/2013/01/eeg-connection-coma

■ Η Επιστημονική Αλήθεια για την Κάνναβη

Η επιστήμη έχει αποδείξει πέρα για πέρα ότι το φυτό είναι ασφαλές και αβλαβές. Το νόημα της συστηματικής δαιμονοποίησης της Κάνναβης φανερώνεται ευθέως ως αχρείαστο και κοινωνικά βλαβερό μόλις γίνει κατανοητό το πόρισμα της Επιστήμης για την αβλαβή φύση της Κάνναβης.

Μιλούμε για ένα φυτό για το οποίο οι επιβεβαιωμένες από την Επιστήμη "αρνητικές επιπτώσεις" που του καταλογίζονται είναι τόσον ελάχιστες που σχεδόν δεν μπορούν να μετρηθούν. Και είναι αποδεδειγμένως κατά παρασάγκας μικρότερες από τις φονικές επιδράσεις του αλκοόλ, του ταμπάκο (δηλ. τα κοινά εμπορικά τσιγάρα και πούρα), της καφεΐνης και ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των χημικών φαρμάκων.

Η Κάνναβις έχει 6,000 χρόνια τεκμηριωμένης ιατρικής χρήσης. Σε αυτές τις χιλιάδες χρόνια ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει αρρωστήσει ή πεθάνει άνθρωπος από την χρήση της.

Πάμπολλες επιστημονικές έρευνες έχουν πιστοποιήσει την ασφάλεια της Κάνναβης για κάθε χρήση - και ιδίως την ιατρική - και συνεχίζουν διαχρονικά να επιβεβαιώνουν αυτή την ασφάλεια. Περιληπτικά εδώ αναφέρουμε τις έρευνες πολλών επιστημονικών επιτροπών (δηλ. συλλογικών επιστημονικών εργασιών) καθώς και άλλων διεθνώς διαπρεπών επιστημόνων που έχει συλλέξει και δημοσιεύσει ο νευρολόγος-ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας στο μνημειώδες του έργο με τίτλο:
■ ΚΑΝΝΑΒΗ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
http://www.grivas.info/narkotika/148-2005-zimmer-a-morgan-kannabh


* * * 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου