Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Δώσαμε και εμείς το παρών μας



Στην χθεσινή διαδήλωση στο Προεδρικό που διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Ομάδα Διαμαρτυρίας (ΠΟΔ) συνέβαλαν και μέλη του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης. Η ΠΟΔ δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και διαμορφώθηκε από την αρχή έτσι ώστε να μην γίνει όργανο ή φορέας οποιωνδήποτε κρυμμένων ή αδήλωτων συμφερόντων.

Ένας από τους κύριους λόγους της συμμετοχής μας είναι το ζήτημα αρχής και απαίτηση που θέτει η ΠΟΔ στο Μανιφέστο της:
"• Ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εφαρμογή του καταστατικού χάρτη για τα δικαιώματα των ασθενών".

Οι ασθενείς και φίλοι της Κάνναβης είναι τα πιο ευάλωτα μέλη του πληθυσμού σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ που αφορά τα δικαιώματα των ασθενών - τα δικαιώματα μας καταπατούνται σωρηδόν και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Επιπλέον, πιστεύουμε πως ο αγώνας για την Νομιμοποίηση δεν πρέπει να διεξάγεται σε στεγανά διαμερίσματα• μόνο με την συνένωση, τη συνεργασία, και τους κοινούς αγώνες με πολλούς άλλους ανθρώπους που βιώνουν και αυτοί την αδικία μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Μπορείτε να διαβάσετε το Μανιφέστο της ΠΟΔ και την είδηση για την διαμαρτυρία πιο κάτω.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~

Διαμαρτυρία στο Προεδρικό για ακρίβεια και αδικία (εικόνες)
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/619216/diamartyria-sto-proedriko-ga-akribeia-kai-adikia-eikones
03 Δεκεμβρίου 2018



Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από το Προεδρικό η Παγκύπρια Ομάδα Διαμαρτυρίας (ΠΟΔ) κατά της αδικίας και της ακρίβειας, η οποία παρέδωσε υπόμνημα σε εκπρόσωπο του Προεδρικού με τα αιτήματα της για να δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν απλοί πολίτες, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων  Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, η ανεξάρτητη Βουλευτής Άννα Θεολόγου και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Ο δημιουργός και διαχειριστής της ΠΟΔ Κωνσταντίνος Ρωμανός είπε ότι η ομάδα δεν διαμαρτύρεται μόνο για τα υψηλά ενοίκια και για το δικαίωμα της στέγασης αλλά και για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον απλό πολίτη όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι αυξήσεις των καυσίμων, ο κατώτατος μισθός και η παιδεία.

Ο κ. Ρωμανός είπε ότι είναι απλοί πολίτες και «άνθρωποι της διπλανής πόρτας και ζητούν τα ανθρώπινα συνταγματικά τους δικαιώματα και μια αξιοπρεπή ζωή».

«Είμαστε ταγμένοι ενάντια στην αδικία και ζητούμε οι κυβερνώντες να δουν ότι δεν είμαστε απλά αριθμοί αλλά άνθρωποι», πρόσθεσε.



Ανέφερε ότι η ομάδα δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα και πίσω της δεν κρύβεται κανένα πολιτικό κόμμα και πρόσθεσε ότι πολλοί προσπάθησαν να τους χρωματίσουν αλλά δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.

«Δηλώνουμε υπερκομματικοί και ακομμάτιστοι και κόμμα μας είναι μόνο η οικογένεια μας και η Κύπρος μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρωμανός είπε ότι είναι πατέρας παιδιού με αναπηρία και αυτό του έδωσε την δύναμη να δημιουργήσει την ομάδα, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μόνο στη σημερινή εκδήλωση. 



Κληθείς να σχολιάσει λεκτική επίθεση κατά του κ. Περδίκη από μέλη της ομάδας, ο κ. Ρωμανός είπε ότι η ΠΟΔ ως δημοκρατική ομάδα κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και δεν είχε δικαίωμα να επιλέξει ποιοι θα έρθουν, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ΠΟΔ ήθελε όσοι θα συμμετείχαν στην εκδήλωση να μην φέρουν διακριτικά κάποιου κόμματος γιατί ζούμε στην Κύπρο, όπως είπε, και ό,τι κάνεις σε εντάσσουν σε κάποιο κόμμα.



Το Μανιφέστο της ΠΟΔ

Ο λόγος δημιουργίας της ΠΟΔ ήταν η συνειδητοποίηση εκ μέρους των ιδρυτικών μελών της, για το κατεστημένο το οποίο καθημερινά φθείρει τόσο τα σώματά τους όσο και τις ψυχές τους, εγκλωβίζοντάς τους σε ένα απάνθρωπο κυκεώνα απλής επιβίωσης και μάχης για αξιοπρέπεια.

Η ΠΟΔ έχει κύριο μέλημά της τη συσπείρωση και αφύπνιση των πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας με στόχο την κατανόηση των δημοκρατικών αρχών και θα έπρεπε να είναι δεδομένες και αυτονόητες.

Η ΠΟΔ πιστεύει ότι ο κάθε πολίτης πάνω απ’ όλα είναι πρώτα άνθρωπος και όχι αριθμός.

Η θέση της υποδεικνύει ότι κάθε πολίτης αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και οφείλει το κράτος να του το διασφαλίσει:

    Αξιοπρεπή διαβίωση όπως αυτή καθορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες και το σύνταγμα
    Ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εφαρμογή του καταστατικού χάρτη για τα δικαιώματα των ασθενών
    Κρατική στήριξη και κατανόηση για ένα ανθρώπινο και κοινωνικά σωστό περιβάλλον
    Σωστή και ολοκληρωμένη παιδεία – ενιαία εκπαίδευση
    Ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως των ατομικών τους χαρακτηριστικών, σε όλους τους τομείς

Τα περισσότερα νοικοκυριά είναι πνιγμένα στα κόκκινα δάνεια λόγω της τραπεζικής απάτης. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει καταντήσει πολυτέλεια καθώς πλέον μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού υποφέρει οικονομικά και τα όνειρα τελειώνουν μετά το σχολείο, όπου οι νέοι μας εισέρχονται στην άθλια πραγματικότητα της κοινωνίας μας και στην ανεργία.

Το τραγικό είναι ότι κάποιοι κατασπάραξαν αυτή τη χώρα, άδειασαν τις τράπεζες, ξεπούλησαν περιουσίες, εγκλημάτησαν κατά του λαού αυτού του τόπου και οι φυλακές συνεχίζουν να γεμίζουν με βιοπαλαιστές την ώρα που αυτοί οι «κύριοι» συνεχίζουν να ασκούν «κοινωνικό» έργο.


Γι’ αυτό γεννήθηκε η ΠΟΔ

Νοιάζεται και θα νοιάζεται για όλους χωρίς να βλέπει «ψήφους», «λεφτά» ή άλλα προσωπικά συμφέροντα, όπως έκαναν και κάνουν ΟΛΑ τα κόμματα και ΟΛΟΙ οι πολιτικοί ως τώρα…

Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε με αυτό το όραμα. Να κάνει τα πάντα ως προς το να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, ομορφότερος, δικαιότερος, πιο δεκτικός, πιο ανθρώπινος!

Αν έχεις κι εσύ το ίδιο όραμα και μοιράζεσαι τις ίδιες ιδέες, έλα μαζί μας!

Κάθε χέρι βοήθειας για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, είναι πέραν από ευπρόσδεκτο.



Στέφανος Κουρατζής  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου