Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Δύο εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο Φαρμακευτικής Κάνναβης


ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ;
Δύο εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο Φαρμακευτικής Κάνναβης


■ Αφ' ενός το διεθνές μονοπώλιο στο οποίο μας έχει δεσμεύσει ο Υπουργός Υγείας στενεύει πλέον ανυπόφορα γιατί η εταιρεία Tilray, από την οποία το Υπουργείο μας εισάγει Κανναβινέλαιο στην Κύπρο με αυστηρή ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του Υπουργού για οποιοδήποτε άλλο σκεύασμα, συνδέεται πλέον επικίνδυνα με τις εταιρείες Sandoz και Novartis, που συναποτελούν ένα από τους μεγαλύτερους κολοσσούς της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας:
► Η Novartis θα τροφοδοτεί τον πλανήτη με φάρμακα κάνναβης
https://cannabisnews.gr/i-novartis-tha-trofodotei-ton-planiti-me-farmaka-kannavis

■ Αφ' ετέρου, ανοίγει και η βιομηχανία εξαγωγών Φαρμακευτικής Κάνναβης από το Ισραήλ, του οποίου ως γνωστόν όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν άρρηκτους δεσμούς με το ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος και τις μυστικές του υπηρεσίες (όπως είναι η Μοσσάντ), διασφαλίζοντας ότι όλες οι δραστηριότητες τους στο εξωτερικό υπάγονται στην εξωτερική πολιτική της χώρας:
► Νόμιμη η εξαγωγή κάνναβης από το Ισραήλ
https://cannabisnews.gr/nomimi-i-eksagogi-kannavis-apo-to-israil

■ Με την συστηματική καταπίεση των ασθενών μας και την απαγόρευση της κατ' οίκον καλλιέργειας Κάνναβις για τις ανάγκες τους, συν την απότομη μεταβολή που επιδιώκει τώρα το Κυπριακό κράτος όπου από κάστρο απόλυτης απαγόρευσης επιζητεί να μετατραπεί σε κάστρο απόλυτης εκμετάλλευσης των ασθενών ΧΩΡΙΣ να θέλει να θέσει κατά μέρος την προπαγάνδα δαιμονοποίησης της Κάνναβης ούτε την συστηματική καταδίωξη των ασθενών και Φίλων της Κάνναβης (δηλαδή διατηρώντας μια στάση που πληροί τον ορισμό της τρέλας), στενεύει το αδιέξοδο στο οποίο μας έχουν αποκλείσει οι τοπικοί εξουσιαστές με την εμμονική τους προσήλωση στον αυταρχισμό και τις δογματικές αγκυλώσεις:

► Αν η Πολιτεία υιοθετούσε τις προτάσεις μας πριν δέκα ή έστω και πέντε χρόνια, η Κύπρος θα ήταν ήδη η μεγαλύτερη ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ σε ολόκληρη την Ευρώπη, με εξαγωγές Κάνναβης που θα ισχυροποιούσαν την οικονομία μας και θα προσέφεραν στους ασθενείς μας νόμιμη και δωρεάν πρόσβαση στην υψηλής ποιότητας Κάνναβη που παράγει ο τόπος μας! Αντ' αυτού οι εξουσιαστές, μεθυσμένοι με ένα αυταρχισμό που αδιαφορεί για τους θανάτους, τους φρικτούς πόνους και την καταστροφή στην ποιότητα ζωής που διαιωνίζει η πολιτική τους, έχουν διασφαλίσει τώρα πως η Κύπρος θα προμηθεύεται Φαρμακευτική Κάνναβη μόνο από το μεγαλύτερο καρτέλ στην ιστορία της ανθρωπότητος σε όποια τιμή αποφασίσει το μονοπώλιο. Και καθυστέρησαν αρκετά και εν γνώση τους την Νομιμοποίησης της τοπικής παραγωγής ώστε το Ισραήλ να μπεί πιο μπροστά από όλες τις Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης στην βιομηχανία εξαγωγής.

► Ποιές θα είναι οι επιπτώσεις για τους ασθενείς μας και τους Φίλους της Κάνναβης από αυτές τις εξελίξεις; Ήδη η τιμή για τα πανάθλια σκευάσματα της Tilray είναι ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ από την τιμή για Φαρμακευτική Κάνναβη που βρίσκουμε στα δίκτυα αλληλεγγύης των ασθενών, τα οποία διατίθενται σχεδόν σε τιμές κόστους. Και λέγοντας πως είναι πανάθλια το εννοούμε: τα σκευάσματα της Tilray είναι ΕΠΙΤΗΔΕΣ φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορούν να οφεληθούν μόνο οι ασθενείς που χρειάζονται πολύ μικρές δόσεις κανναβινοειδών. Οι ψηλές δόσεις αποθαρρύνονται γιατί τα σκευάσματα περιέχουν πολύ ψηλά ποσοστά αδρανούς λαδερής ουσίας που προκαλεί ναυτίες και διάρροιες σε μεγάλες δόσεις. Οι καρκινοπαθείς είναι μια κοινότητα ασθενών που χρειάζονται πολύ μεγάλες δόσεις κανναβινοειδών - για αυτούς τα σκευάσματα της Tilray είναι απαγορευτικά. Επιπλέον, οι ασθενείς μας επί του παρόντος αναγκάζονται να πληρώνουν οι ΙΔΙΟΙ - και όχι το κράτος - για αυτά τα σκευάσματα, που εκτός από το ότι πωλούνται σε ανήθικα και αδικαιολόγητα πανύψηλες τιμές είναι και σχεδόν άχρηστα.

► Συνεχίζει να μην υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ μες το επίσημο ιατρικό σύστημα της Κύπρου ιατρική υποστήριξη για τους ασθενείς που χρειάζονται Φαρμακευτική Κάνναβη. Εξ' όσων γνωρίζουμε, μόνο ΕΝΑΣ γιατρός μέχρι στιγμής έχει κάμει μια υποτυπώδη εκπαίδευση για την Ιατρική χρήση της Κάνναβης, αλλά δεν την χρησιμοποιεί και πολύ. Και εκτός αυτού, δεδομένου ότι δηλώσει δημοσίως ότι ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ στο δικαίωμα των ασθενών για αυτοκαλλιέργεια, οι ασθενείς δύσκολα τον εμπιστεύονται.

► Συνεχίζουν να ζητούν βοήθεια από το Σωματείο μας εκατοντάδες άτομα για τις θεραπευτικές τους ανάγκες με την Κάνναβη, και παρ' όλο που κάμνουμε το πάν, δεν προλαβαίνουμε πλέον ούτε καν να ανταποκριθούμε έγκαιρα στα αιτήματα για βοήθεια. Για αυτό τον λόγο στείλαμε επισήμως επιστολή στον Υπουργό Υγείας ζητώντας βοήθεια για τους ασθενείς μας, με προτάσεις για το πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η βοήθεια, και προσφέροντας την τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη μας στο Υπουργείο προς εκείνο τον σκοπό. Ο αξιότιμος Υπουργός μας αγνόησε εντελώς:
Προς Αξιότιμο Υπουργό Υγείας, Αξιότιμα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας
■ Οι άμεσες ανάγκες των ασθενών και η Ιατρική Κάνναβις

 http://cyprus-org.net/Epistoli.Somateiou.Ypourgon.Ygeias.kon.Ioannou.pdf

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


* * *

1 σχόλιο:

  1. Πέτρος Ευδόκας the 30+ year conman now exploiting marijuana activists. Just remember he NOT a Cypriot like he told all the american activists he lied to at indymedia. he's a dual citizen who speaks english fine--his accent is fake:
    http://www.frederick.ac.cy/research/oralhistory/index.php/nnnn-oral-history-archive-sp-184245723/66-evdokas-petros-male-1958-new-yorkusa-cypriotamerican-greek-cypriot-1958

    his dad is a rightwing nationalist and his buddies are white nationalists and holocaust denier trash. Antifa pretty much kicked their asses to the curb, that's why evdokas is lurking in cyprus.

    Here's a whine about his Holocaust denier buddy Barrett:
    http://americanfreepress.net/antifa-left-wing-fascism/

    here's another of his friends that got outed...in this case spreading government conspiracies, while collecting a $90,000/yr government paycheck:

    https://www.oregonlive.com/politics/2018/11/conspiracy-theorist-given-important-role-in-reviewing-child-deaths.html

    he was even detained in cyprus for spreading lies about public figures.
    https://www.indybay.org/newsitems/2015/08/06/18775878.php?show_comments=1

    not a surprise since he's never deleted lies about private people he conned....

    "peter" probably won't be visiting the states for a while lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή