Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ;


Από τον "λευκό θάνατο" στον "έμμεσο θάνατο"



■ Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (πρώην Αντιναρκωτικό Συμβούλιο) τοποθετείται με νέες επίσημες θέσεις. Η αντιπρόσωπος της Αρχής κα Νατάσα Σαββοπούλου δηλώνει:
• "Κάθε άποψη της Αρχής ...βασίζεται σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα από έρευνες. Οι απόψεις της Αρχής πηγάζουν από τις επιστημονικές μελέτες."
• "Το THC προκαλεί έμμεσα θανάτους." Ντάνγκ-νγκ-νγκ!-!-!!!

■ Μπορείτε να απολαύσετε αυτές και άλλες αηδίες στην εκπομπή "Ενημέρωση Τώρα" όπου εμφανίστηκαν και οι Φίλοι της Κάνναβης, καταθέτοντας κάποιες αλήθειες για την Ιατρική χρήση της Κάνναβης εν όψει της επικείμενης συζήτησης του σχετικού Νομοσχεδίου για την Ιατρική Κάνναβη στην Βουλή. Καταθέσαμε τις θέσεις του Κινήματος για την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, θέσεις για τα Δικαιώματα των ασθενών, τις καυτές και οδυνηρές ανάγκες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις Τροπολογίες που κρίνουμε πρέπει να γίνουν στο προταθέν Νομοσχέδιο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ώστε να μπορέσει πράγματι να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Εδώ:
► Οι Φίλοι της Κάνναβης στο κανάλι Ωμέγα: νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη
https://www.youtube.com/watch?v=l6b0w9L34Fo

■ Την εκπομπή φιλοξενεί και συντονίζει ο δημοσιογράφος Ονούφριος Σωκράτους τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία. Το βίντεο διαρκεί περίπου 37 λεπτά και συμπεριλαμβάνει κάποιες διακοπές για έκτακτες ειδήσεις και μια ολιγόλεπτη ομιλία του Προέδρου (για άλλα θέματα). Οι θεατές μας μπορούν να παρακάμψουν αυτά τα σκέλη του βίντεο προχωρώντας πάρακατω (advance forward) με τα εργαλεία που παρέχει το youtube.

■ Υπενθυμίζουμε ότι στις 6,000 χρόνια επιστημονικά τεκμηριωμένης χρήσης της Κάνναβης ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει πεθάνει ή αρρωστήσει κανείς από την χρήση της - ούτε "έμμεσα" ούτε άμεσα.

■ Η νέα και καταπληκτική δήλωση της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων πως τάχα η ψυχοδηλωτική-ψυχοδραστική ουσία της Κάνναβης που ονομάζεται THC (Τετραϋδροκανναβινόλη, ΤΥΚ) "προκαλεί έμμεσα θανάτους" έρχεται να προστεθεί στις δεκαετίες από αρλούμπες, βαρέλλες, τσιόφτες, κοτσάνες, βλακείες και ΑΠΟΛΥΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ που διασπείρουν το Κράτος και τα ΜΜΕ για την Κάνναβη επί δεκαετίες. Η συνήθης εικόνα που ζωγραφίζουν για την Κάνναβη οι αξιότιμοι Δικαστές στις ηθικοπλαστικές τους ομιλίες όταν καταδικάζουν τους Φίλους της Κάνναβης στη φυλακή συχνά συμπεριλαμβάνει και τον "λευκό θάνατο", τον οποίο και τα ΜΜΕ απεικονίζουν συχνά με τη λέξη Κάνναβη και δίπλα της μια φωτογραφία άσπρης σκόνης και μιας σύριγγας. Αναμένουμε να δούμε πως η μηχανή προπαγάνδας και δαιμονοποίησης θα ζωγραφίσει τώρα το νέο φρούτο, τον "έμμεσο θάνατο".

■ Η αύξηση των εντελώς ανυπόστατων δηλώσεων από πλευράς των εξουσιαστών αντιπάλων και διωκτών μας, δείχνουν ότι πρόσφατα έχουν κατηληφθεί από τρικυμία εν κρανίω - ένα σύμπτωμα των εξουσιαστών που μοιάζει με τρέλα - λόγω των επιτευγμάτων που κερδίζει σιγά-σιγά το Κίνημα Νομιμοποίησης. Στον πανικό τους σπουρτούν από τη μια να πουν "ό,τι νά'ναι" για να συνεχίσουν τρομοκρατούν τον κόσμο, από την άλλη λόγω της σταθερής και παρουσίας ενός αληθινού αντίλογου τώρα, εξαναγκάζονται και σε παραδοχές της αλήθειας (έστω ανακατωμένες και θρυμματισμένες) σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσουν την χαμένη τους αξιοπιστία. Σε τέτοιο κλίμα ήταν που πριν μερικές μέρες ακούσαμε και το εξής απίστευτο: τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ (Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών) να δηλώνει επισήμως ότι η ΚΑΝΝΑΒΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ, ότι "δεν ναρκώνει" και ότι απλώς το αποκαλούν ναρκωτικό ¨για να τους αντιλαμβάνεται ο κόσμος" (δηλαδή αυτό που η λαϊκή σοφία ονομάζει "'τζείνοι παπάδες, 'τζείνοι τατάδες"). Δείτε αυτή την καταπληκτική δήλωση της ΥΚΑΝ εδώ:
► https://www.youtube.com/watch?v=jNKGacMX0XM&feature=youtu.be#t=485

Αυτή η κατάρρευση των ψεμμάτων, επιχειρημάτων (και απ' ό,τι φαίνεται της νόησης) των εξουσιαστών σ' ένα χαώδες αλαλούμ άρχισε μόλις πριν μερικά χρόνια ...την τεκμηριώνουμε εδώ:
► Πανωλεθρία - καταρρέουν όλα τα ψέμματα για την Ιατρική Κάνναβη
https://web.archive.org/web/20170623081454/http://cyprus.indymedia.org/node/5114

■ Εισηγούμαστε στους γνήσιους και ειλικρινείς δημοσιογράφους, ερευνητές, Κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, πολιτικούς, γιατρούς, ασθενείς και φίλους της Κάνναβης, ανήσυχους γονείς και εκπαιδευτικούς να επικοινωνήσουν με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και να ζητήσουν τις επιστημονικές έρευνες που τεκμηριώνουν ότι τάχα η Κάνναβις "προκαλεί έμμεσα θανάτους".
• Το τηλέφωνο της κας Σαββοπούλου είναι: 22442971, και το ήμαιλ της:
natasa.savvopoulou@naac.org.cy
• Είναι και η Ανώτατη Εκτελεστική Λειτουργός, και Προϊστάμενη στο Τμήμα Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης,
κα Ιωάννα Γιασεμή:
Τηλ.: 22442970
Email: ioanna.yiasemi@naac.org.cy

Θα `ρθει η άσπρη μέρα και για μας.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~

Αναγνώσματα

Η Κάνναβις και Τρεις Δικαστές: Εξυπνάκηδες, Ατσίδες και Υπέρλαμπροι Σοφοί, Κολοφώνες του Κυπριακού Δικαίου
https://web.archive.org/web/20121023091350/http://cyprus.indymedia.org/node/4739

Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη...
http://cyprus-org.net/kannaouri.htm

ΚΑΝΝΑΒΗ ~ Κλεάνθης Γρίβας
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση του βιβλίου των Lyn Zimmer. Ph.D. και John Morgan, M.D., "Μαριχουάνα: Μύθοι και Αλήθειες", εκδόσεις Οξύ, Αθήνα, 2005

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΩΝ
Μύθος 1ος - Η κάνναβη «προκαλεί» τοξικομανία
Μύθος 2ος - Η κάνναβη «είναι» προστάδιο της ηρωϊνης
Μύθος 3ος - Η κάνναβη «προκαλεί» εγκεφαλική ατροφία
Μύθος 4ος - Η κάνναβη «προκαλεί» βλάβη των χρωμοσωμάτων
Μύθος 5ος - Η κάνναβη «προκαλεί» χασισική ψύχωση
Μύθος 6ος - Η Κάνναβη «εξασθενεί» το Ανοσοποιητικό Σύστημα
Μύθος 7ος - Η Κάνναβη «προκαλεί» βίαιες συμπεριφορές
http://www.grivas.info/narkotika/148-2005-zimmer-a-morgan-kannabh

Απίστευτο Περιστατικό - Μάρτυρας σε κυπριακό δικαστήριο ήθελε να ορκιστεί στη... θεά Θέμιδα
https://www.offsite.com.cy/articles/eidiseis/topika/143062-apisteyto-peristatiko-martyras-se-kypriako-dikastirio-ithele-na

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου