Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ


■ Βουλή: Νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης 

Ναι μεν είναι μια νίκη, αλλά σίγουρα μικρότερης εμβέλειας απ' ό,τι θα θέλαμε - οι περιορισμοί που εμπεριέχει ο νέος νόμος είναι αληθινά εμπόδια για τους ασθενείς μας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι όλοι οι ασθενείς να έχουν νόμιμη, ασφαλή και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις μορφές Κάνναβης για τις ανάγκες τους.

■ Ευχαριστούμε όλα τα άτομα και δυνάμεις που συνέβαλαν φανερά και κρυφά σε αυτή τη νίκη!

■ Θα συνεχίσουμε να καταπολεμούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα εντός Κεφαλαίου και Κράτους που κινούνται έτσι ώστε από την απόλυτη απαγόρευση να πάμε στην απόλυτη εκμετάλλευση των ασθενών.

■ Ο αγώνας δεν θα λήξει παρά μόνον όταν όλοι οι ασθενείς και Φίλου του Ιερού Φυτού θα μπορούν να απολαμβάνουν και να καρπώνονται απρόσκοπτα όλα τα δώρα και οφέλη της Κάνναβης.

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis 

* * *

■ Νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ψήφισε η Βουλή

15 Φεβρουαρίου 2019, 12:46 μμ 

► Τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας, εισαγωγής, κατοχής και χρήσης της φαρμακευτικής-ιατρικής κάνναβης αποφάσισε σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε η τροποποίηση του περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών Νόμου, ώστε να εισαχθούν σε αυτόν πρόνοιες που να επιτρέπουν τη ρύθμιση με κανονισμούς της εισαγωγής στη Δημοκρατία σπόρων κάνναβης και φυτών κάνναβης, καθώς και την επιβολή τελών αδειοδότησης και διοικητικών κυρώσεων, σε περίπτωση παραβίασης προνοιών των κανονισμών που θα εκδοθούν δυνάμει αυτού.
 
Όσον αφορά στην καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, η Βουλή ψήφισε υπέρ με 34 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον. Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει την καλλιέργεια, την παραγωγή, την εισαγωγή και την εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς και τη χρήση της για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας για ιατρικούς σκοπούς, για την προετοιμασία γαληνικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία για ιατρική χρήση ή την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων και τη διαδικασία δωρεάν παροχής φαρμακευτικής κάνναβης στους δικαιούχους πάσχοντες ασθενείς.

Προβλέπεται η αδειοδότηση μόνο τριών παραγωγών, τουλάχιστον, για τα πρώτα 15 χρόνια με στόχο την προσέλκυση οικονομικά εύρωστων εταιρειών με παγκόσμια εμπειρία στον τομέα της καλλιέργειας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης.

Αποφασίστηκε επίσης η αύξηση της τιμής αγοράς των αδειών.
 
Με τον τρόπο αυτό, η Κυβέρνηση δίνει κίνητρα σε αυτές τις εταιρείες, όπως είναι η μερική αποκλειστικότητα καλλιέργειας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, η αδειοδότηση τριών παραγωγών συστήνεται και για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικού ελέγχου, έτσι ώστε η φαρμακευτική κάνναβη να μην καταλήγει στην παράνομη αγορά ή σε παράνομη χρήση.

Η φαρμακευτική κάνναβη θα παραχωρείται κατόπιν ιατρικής συνταγής σε ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους επίμονους πόνους που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με καρκίνο, με HIV, με εκφυλιστικές παθήσεις του κινητικού συστήματος, με ρευματοπάθεια, νευροπάθεια και γλαύκωμα. Θα παραχωρείται, επίσης, στους ασθενείς που υποφέρουν από το σύνδρομο Τουρέτ και τη νόσο του Crohn (ελκώδης κολίτιδα).

Πηγή:
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/656899/nomimopoiisi-tis-iatrikis-kannabis-psifise-i-boyli
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου