Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ευχαριστούμε το ΕΟΠ! ~ Οι εργασίες μας κλιμακώνονται



■ Το ΕΟΠ επωμίζεται αυτό που θα έπρεπε να είχε αναλάβει η Κυβέρνηση
■ Τι κάνουν τα άλλα κόμματα;



"Το Κόμμα ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ αναγνωρίζοντας την προσφορά του Σωματείου “Φίλοι της κάνναβης” για τη θεραπεία και ανακούφιση συνανθρώπων μας οι οποίοι υποφέρουν από διάφορες παθήσεις, αποφάσισε να διαθέσει χώρο στα κεντρικά του γραφεία στη Λευκωσία, για την προσωρινή στέγαση των εκπροσώπων του", γράφει η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΠ.

Εκ μέρους των ασθενών, των εθελοντών και των μελών του Σωματείου μας, προεκτείνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς το ΕΟΠ για την προθυμία του να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάμει η ίδια Κυβέρνηση. Τι πιο αυτονόητο από το να λειτουργήσει ένα Γραφείο για την υποστήριξη των αναγκών των ασθενών που έχουν ανάγκη την Κάνναβη ως φάρμακο;

Είμαστε ευγνώμονες και ευτυχείς με την αναγνώριση πως υπάρχει, ακόμα, ανθρωπιά και εντιμότητα μες τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου! Η πρόσκληση του ΕΟΠ να λειτουργήσουμε Γραφείο για την υποστήριξη των ασθενών στο χώρο του μας γεμίζει ελπίδα και θάρρος να κλιμακώσουμε τις εργασίες και τους αγώνες για τους ασθενείς μας. Ευελπιστούμε πως θα παραδειγματιστούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, η εκκλησία, και το ίδιο το Κράτος να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες - υπάρχουν χιλιάδες άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΕΟΠ και πιο κάτω μερικές επιπρόσθετες πληροφορίες.

■ Το ΕΟΠ στηρίζει τις δραστηριότητες του Σωματείου «Φίλοι της κάνναβης»

Το Κόμμα ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ αναγνωρίζοντας την προσφορά του Σωματείου “Φίλοι της κάνναβης” για τη θεραπεία και ανακούφιση συνανθρώπων μας, οι οποίοι υποφέρουν από διάφορες παθήσεις, αποφάσισε να διαθέσει χώρο, στα κεντρικά του γραφεία στη Λευκωσία, για την προσωρινή στέγαση των εκπροσώπων του.

Αυτό ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Γιώργος Κουντούρης. Το ΕΟΠ, είπε, έχει υπογράψει ένα πρωτόκολλο συνεργασίας

με το Σωματείο και ένας από τους κύριους κοινούς στόχους μας, είναι να βοηθηθούν οι ασθενείς, που χρησιμοποιούν εγκεκριμένα φάρμακα με βάση την κάνναβη.

Το κόμμα έχει διαθέσει γραφείο για τη διεξαγωγή συνεδριάσεων και συναντήσεων των Φίλων – εθελοντών του Σωματείου, όπου οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους μπορούν να συνομιλήσουν μαζί τους, να πάρουν πληροφορίες και συμβουλές. Οι Φίλοι - εθελοντές είναι γνωστοί για τη συνδρομή τους στη σύνταξη αιτημάτων προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης, καθώς και για την ενημερωτική και συμβουλευτική υποστήριξη που προσφέρουν.

Με την ευκαιρία το ΕΟΠ χαιρετίζει την ψήφιση των κανονισμών για την ιατρική κάνναβη από τη Βουλή, και τις αλλαγές, που επέφερε για την διευκόλυνση ασθενών και γιατρών.
Το κόμμα βλέπει θετικά οικονομικές προτάσεις, που μπορούν να φέρουν έσοδα στον προϋπολογισμό του κράτους και νέες θέσεις εργασίας στο εγγύς μέλλον.

Από πλευράς του ο εκπρόσωπος του Σωματείου κ. Σόλων Αντάρτης εξέφρασε τις ευχαριστίες των “Φίλων της κάνναβης” προς το ΕΟΠ για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων τους.

20.02.2019 Το Γραφείο Τύπου
Δημοσιεύτηκε σε μια από τις επίσημες ιστοσελίδες του ΕΟΠ:
https://www.facebook.com/EOP.Cyprus/posts/756382441412377

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Έχουμε ήδη αρχίσει να στήνουμε τον χώρο (έπιπλα, πίνακες, διαρρύθμιση) στα νέα μας γραφεία. Η φιλοξενία του ΕΟΠ εκεί ανοίγει για μας την δυνατότητα για εργασίες προς καλύτερη εξυπηρέτηση, διευκόλυνση και προστασία των ασθενών μας.

Μέρος των εργασιών μας εκεί, εκτός από τις οργανωτικές-κινηματικές δραστηριότητες, θα συμπεριλαμβάνει ανοικτές ώρες γραφείου όπου ασθενείς ή συγγενείς θα μπορούν να έρχονται για να μιλήσουν με εθελοντές ώστε να πάρουν πληροφορίες, συμβουλές κλπ. για το πως να κάμουν τις αιτήσεις τους προς τον Υπουργό Υγείας για Ιατρική χρήση Κάνναβης• να συναντηθούν με άλλους πάσχοντες που περνούν παρόμοια πράγματα• να μιλήσουν για τις ανησυχίες που έχουν για τυχόν αλληλεπίδραση των άλλων φαρμάκων με τα κανναβινοειδή• τις νομικές τους ανάγκες• ή και απλώς να λάβουν ψυχική ή κοινωνική υποστήριξη.

Επίσης ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει προβολές και συζήτηση, παρουσιάσεις για ενημέρωση ή πληροφόρηση, ή εκπαίδευση γύρω από συγκεκριμένες θεματολογίες για την Ιατρική Κάνναβη. Αυτές θα απευθύνονται σε διάφορα είδη ατόμων και ομάδων, όπως τους εθελοντές μας, μέλη και φίλους του Σωματείου μας, ή σε οργανώσεις ασθενών, ή σε επαγγελματίες υγείας, ή άλλες κοινωνικές ή πολιτικές ομάδες.

Θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις το συντομότερο, μόλις αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα ο χώρος.

Προχωρούμε!

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ■ Βουλή: Νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2019/02/blog-post_15.html

ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΘΑΝΑΤΩΝ
■ Οι αχρείαστοι και πονεμένοι θάνατοι των ασθενών μας
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2019/02/blog-post_14.html

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ;
Από τον "λευκό θάνατο" στον "έμμεσο θάνατο"
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2019/02/blog-post_13.html


* * * 

3 σχόλια:

  1. Και υπενθυμίζουμε όλους τους φίλους και συμμάχους που μπορεί να ανησυχήσουν, ή και τους αντιπάλους μας που ίσως θορυβηθούν, ότι αυτές οι συνεργασίες είναι εντοιχισμένες αδιάρρηκτα μες τα Ιδρυτικά Έγγραφα του Σωματείου μας:
    "Συνεργαζόμαστε με άλλες ομάδες, οργανώσεις και άτομα προς επίτευξη των σκοπών μας, με σεβασμό στις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε μαζί τους. Διαφυλάττουμε ακέραια την συλλογική μας ύπαρξη, δηλαδή την αυτονομία του Σωματείου μας και την αυθύπαρκτη μας υπόσταση, και δεν αφήνουμε την συνεργασία με άλλους να οδηγήσει στην ενσωμάτωση ή υποταγή μας σε άλλες δυνάμεις, ούτε και να μετατραπούμε σε εξαρτώμενο προτεκτοράτο ή προέκταση άλλης δύναμης."
    Ιδρυτικά Έγγραφα του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης, 2014:
    http://cyprus-org.net/Filoi.Cannabis.Somateio.Idrytika.Eggrafa.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω ξαναπεί και το πιστεύω ότι οι αγώνες (για να μην πω όλοι) στο τέλος κερδίζονται. Εκείνο που χρειάζεται είναι επιμονή, επιμονή, επιμονή και μη παρέκκλιση από τον στόχο. Θερμά συγχαρητήρια και για αυτή τη νίκη και πάντα ένα μεγάλο ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μονο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο. Θαυμάζω και εμπνεομαι από την επιμονή, την σκληρή δουλειά και το θάρρος να αντιμετωπίσετε όλους που προσπαθούν να εμποδίσουν το δρόμο προς την υγεία του κάθε ατόμου. Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή