Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι


 

Το Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης στο κανάλι Σίγμα: για την "μάστιγα των ναρκωτικών"
https://youtu.be/jNKGacMX0XM

Μα... τι έπαθαν και έχασαν τα λόγια τους, ξέχασαν τα επιχειρήματα τους, έχασαν τη λογική και την συνοχή του νου ξαφνικά οι διώκτες μας; Στην χθεσινή εκπομπή του Σίγμα για την "μάστιγα των ναρκωτικών" που "καταστρέφει τη νεολαία" και που είναι "σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας" και "θέμα δημόσιας υγείας" ακούστηκαν όλα τα συνήθη μπλά-μπλά του δόγματος και προπαγάνδας που μας στοχεύει με συλλήψεις, φυλακίσεις, δαιμονοποίηση και στιγματισμό. Μα ξαφνικά, μόλις κατατίθενται οι απόψεις του Σωματείου μας... δεν ξέρουν τι να πουν. Δεν ξέρουν τι λέν. Σπουρτούν βαρέλλες,  σαρδάμ, παραδοχές, υπαναχωρήσεις και αρχίζουν να διακόπουν... ΜΗΠΩΣ και ακουστούν κι άλλες αλήθειες! Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο κούφια και χωρίς καθόλου υπόστρωμα λογικής η προπαγάνδα τους; Ναι. ...Eίναι!

https://youtu.be/jNKGacMX0XM
Παρακολουθείστε αν θέλετε την εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" όπου μας φιλοξένησε η Μαρίνα Χατζηκώστα, την οποία και ευχαριστούμε για την προθυμία και για το θάρρος της στο να βοηθήσει να ακουστεί και κάποιος αντίλογος στις ανοησίες που ακούμε τόσα χρόνια. Επίσης ευχαριστούμε τον παραγωγό Ανδρέα Παπαιωάννου. Στον διάλογο συμμετέχουν: κος Στέλιος Σεργίδης (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ΥΚΑΝ), κα Ιωάννα Γιασεμή (Αρχή Καταπολέμησης Εξαρτήσεων {πρώην ΑντιΝαρκωτικό Συμβούλιο}) και κα Δήμητρα Τσίτση (εγκληματολόγος-κοινωνιολόγος). Μπορείτε να δείτε όλες τις δηλώσεις τους ανοίγοντας τον πιο κάτω σύνδεσμο. Το σχετικό σκέλος της εκπομπής αρχίζει όταν ο δείκτης του βίντεο εμφανίζει τον χρόνο 1:24:05. (Εκείνη τη στιγμή το ρολόι που εμφανίζει η οθόνη του Σίγμα λέει 12:22):
https://sl2.sigmatv.com/media2/meshmeri-kai-kati/154961628178/f44ca4ce7444ec2df99defad74f41338.mp4

https://youtu.be/jNKGacMX0XM

Ή μπορείτε να πάτε απευθείας στο σημείο όπου κατατίθενται οι θέσεις του Σωματείου μας και ακολουθεί το αλαλούμ. Εδώ:
https://youtu.be/jNKGacMX0XM

Ο Σοφοκλής είχε περιγράψει το αλαλούμ καλύτερα (στην τραγωδία "Αντιγόνη", στιχ. 620-623). Έγραψε: "τὸ κακὸν δοκεῖν ποτ᾽ ἐσθλὸν τῷδ᾽ ἔμμεν' ὅτῳ φρένας θεὸς ἄγει πρὸς ἄταν" (δηλαδή "το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν του oποίου το μυαλό ο θεός οδηγεί προς την συμφορά"). Και πράγματι περί συμφοράς πρόκειται - για τους εξουσιαστές και διώκτες των Φίλων της Κάνναβης. Σε ολόκληρο τον κόσμο ο πύργος τους καταρρέει, τα ψέμματα τους ξαφνικά εμφανίζονται διάτρητα, η προπαγάνδα τους ανούσια. Το λέει και η εγκληματολόγος-κοινωνιολόγος κα Τσίτση, παραπονούμενη για το ότι η προπαγάνδα τους "δεν σοκάρει πλέον" - ωιμέ, αλί και τρισαλί! Ξαφνικά βιώνουν την Αλήθεια ως ΑΠΕΙΛΗ. Τσακώνονται και παλεύουν ανάμεσα τους ποιοί θα πιάσουν περισσότερα κρατικά κονδύλια και ποιοί θα καταφέρουν να πάρουν θέσεις και αξιώματα στις νέες εμπορικές επιχειρήσεις όπου η Κάνναβις τώρα γίνεται το νέο αντικείμενο εκμετάλλευσης - από ΝΟΜΙΜΕΣ αγορές.

Το Κίνημα Νομιμοποίησης προχωρεί, έστω και αργά. Η πλευρά μας κερδίζει νίκες. Για αυτό και ο "πανικός εν κρανίω" των εξουσιαστών μοιάζει με σύντομη τρέλα. Ξαναδείτε το βίντεο - δεν είναι έτσι;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΝΝΑΒΗ ~ Κλεάνθης Γρίβας
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση του βιβλίου των Lyn Zimmer. Ph.D. και John Morgan, M.D., "Μαριχουάνα: Μύθοι και Αλήθειες", εκδόσεις Οξύ, Αθήνα, 2005

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΩΝ
Μύθος 1ος - Η κάνναβη «προκαλεί» τοξικομανία
Μύθος 2ος - Η κάνναβη «είναι» προστάδιο της ηρωϊνης
Μύθος 3ος - Η κάνναβη «προκαλεί» εγκεφαλική ατροφία
Μύθος 4ος - Η κάνναβη «προκαλεί» βλάβη των χρωμοσωμάτων
Μύθος 5ος - Η κάνναβη «προκαλεί» χασισική ψύχωση
Μύθος 6ος - Η Κάνναβη «εξασθενεί» το Ανοσοποιητικό Σύστημα
Μύθος 7ος - Η Κάνναβη «προκαλεί» βίαιες συμπεριφορές
http://www.grivas.info/narkotika/148-2005-zimmer-a-morgan-kannabh


* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου